Irrational Man: In het spoor van Shadow of a Doubt - Bespreking Cinema

    

Woody Allen maakt één film per jaar. Het kan dan ook niet anders dan dat er een systeempje zit in zijn capaciteit om die enorme productie te leveren. Woody heeft al jaar en dag een oude klassieker nodig om op verder te bouwen en zijn eigen ideeën in te verwerken.

Voor Blue Jasmine was dat A Streetcar named Desire en voor Match Point Schuld en Boete en A Place in the Sun. In Irrational Man vertrekt Allen opnieuw van Schuld en Boete van Dostojevski, maar dan gemixt met Strangers on a Train van Hitchcock. Joaquin Phoenix is een moderne Raskolnikov die filosofeert over het plegen van de ultieme moord, een personage dat dicht aanleunt bij het hoofdpersonage uit Match Point. Maar de Raskolnikov van Irrational Man evolueert al snel naar Uncle Charlie uit Shadow of a Doubt van Hitchcock. Eigenlijk handelt de nieuwste Woody Allen vooral over een man die zich uitgeblust voelt, tot hij bloed heeft geroken. Met zo’n thema houdt Allen het deze keer wat serieuzer. De film is geen uitgesproken komedie, maar ligt op het vlak van de toon op dezelfde lijn als (opnieuw) Match Point.

Allen-haters zullen weer problemen hebben met deze film, maar Irrational Man is zo knap geschreven dat je er alleen maar bewondering voor kan hebben. En maakt het trouwens wat uit waar Woody de mosterd is gaan halen? 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: Marley & Me - Actueel

Vanavond op TV: Marley & Me

Kijk vanavond, nu zaterdag 6 juni, om 20u25 op VIJF naar "Marley & Me"!
Glee-ster Lea Michele zegt sorry na beschuldigingen van racisme - Actueel

Glee-ster Lea Michele zegt sorry na beschuldigingen van racisme

Lea Michele heeft zich op Instagram verontschuldigd nadat 'Glee'-collega Samantha Ware haar beschuldigde van racisme. "Ik luister naar jullie kritiek en probeer er iets van op te steken. Natuurlijk spijt het me erg, maar tegelijk hoop ik dat ik een beter mens zal worden door te luisteren", schrijft... Verder lezen...
Dwayne 'The Rock' Johnson: Waar is onze leider? - Actueel

Dwayne 'The Rock' Johnson: "Waar is onze leider?"

Hollywoodster Dwayne 'The Rock' Johnson vraagt zich in een video die hij op zijn Instagramaccount publiceerde, openlijk af waar het leiderschap in de Verenigde Staten naartoe is gegaan.
GLEE-actrice geeft kritiek op ex-collega - Actueel

GLEE-actrice geeft kritiek op ex-collega

Heather Morris, de Amerikaanse actrice die Brittany speelde in de populaire televisieserie GLEE laat zich op Twitter negatief uit over haar voormalige collega-actrice en ster van de show, Lea Michèle.
Star Wars-acteur speecht over racisme en vreest voor carrière - Actueel

Star Wars-acteur speecht over racisme en vreest voor carrière

John Boyega, de Brits-Nigeriaanse acteur die bekend staat als Finn uit de recente Star Warsfilms, sprak woensdag een 'Black Lives Matter'-beweging in Londen toe met een emotionele speech waarmee hij vreesde zijn job te verliezen.
Vanavond op TV: Whiplash - Actueel

Vanavond op TV: Whiplash

Kijk vanavond, nu vrijdag 5 juni, om 21u20 op CANVAS naar "Whiplash"!
5 series voor de fans van Peaky Blinders - Actueel

5 series voor de fans van Peaky Blinders

Ben jij ook zo'n grote fan van Peaky Blinders? Wij maakte een selectie van enkele gelijkaardige, niet te missen series die je kan bingewatchen!