Into the Woods : een mierzoete musical ! - Bespreking Cinema

    

Into the Woods vermengt, samen met een grote dosis hysterie, Assepoester, Roodkapje, Jaak en de Bonenstaak en Rapunzel… Al deze personages worden met elkaar gekoppeld doorheen de avonturen van een vervloekt koppel dat geen kind kan krijgen.

Deze laatste ontdekken dat ze het slachtoffer zijn geworden van een vloek, veroorzaakt door hun buurvrouw, een heks. Op een dag komt deze heks bij hen aankloppen en ze stelt hen een deal voor : om bevrijd te worden moeten de geliefden haar een onbevlekte koe brengen, een gouden muiltje, een blonde haarlok en een rode cape. Kortom, u heeft het begrepen : het duo gaat op avontuur naar het diepste van het woud, op zoek naar de voorheen geciteerde sprookjeswezens, het alles beïnvloedt door de geschriften van psychoanalyst Bruno Bettelheim (The Uses of Enchantment).

Into the Woods, de filmbewerking van de succesvolle Broadwaymusical, behoudt jammer genoeg te veel van zijn theatrale eigenschappen… De acteurs overacteren naar wens, het ritme herinnert aan het ogenblik waarop een 15-tal kinderen tijdens een verjaardagsfeestje plots hun teveel aan suiker moeten uitspelen, alles volgt elkaar aan een veel te hoge snelheid op… te veel dus.

Daarop is het dus onmogelijk om enig lied nog te kunnen appreciëren, of de meer rustige ogenblikken, die vaak grappig zijn en waar de acteurs zich eindelijk eens goed kunnen uitdrukken. Temidden van dat alles bevindt zich een valse onschuld, die hier en daar wel een paar toespelingen laat doorschijnen, overduidelijk bedoeld voor een volwassen publiek.

 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Emma Stone stiekem getrouwd - Actueel

Emma Stone stiekem getrouwd

Emma Stone is dan toch in het huwelijksbootje gestapt met Dave McCary. De actrice liet eerder nog weten dat het huwelijk was uitgesteld door het coronavirus, maar bronnen van de New York Post meldden dat het koppel alsnog in intieme kring is getrouwd.
Gestolen James Bond-geweren nog steeds zoek - Actueel

Gestolen James Bond-geweren nog steeds zoek

Vijf geweren die in Bond-films werden gebruikt, werden in maart gestolen uit de woning van een Londens verzamelaar. De Britse politie doet nu een beroep op het publiek om meer informatie in te winnen over de waardevolle verzamelstukken.
Vanavond op TV: The Glass House - Actueel

Vanavond op TV: The Glass House

Kijk vanavond, nu donderdag 24 september, om 20u40 op VTM3 naar "The Glass House"!
De geruchten kloppen: er komt een zesde 'Prison Break'-seizoen - Actueel

"De geruchten kloppen: er komt een zesde 'Prison Break'-seizoen"

Fans van de serie 'Prison Break', zet jullie schrap! Dominic Purcell, die een van de hoofdrollen vertolkte, heeft eindelijk toegegeven dat er een zesde seizoen op komst is. De acteur gaf het gerucht toe op Instagram.
Rocks, een krachtig vrouwenportet vanaf nu woensdag in de bioscoop. - Actueel

Rocks, een krachtig vrouwenportet vanaf nu woensdag in de bioscoop.

Cinenews presenteert Rocks, de nieuwste film van Sarah Gavron. De film neemt een realistische duik in de wereld van een jong meisje met een mooie toekomst voor zich die gedwongen wordt om eerder dan verwacht volwassen te worden. Een film die zich afspeelt in het hart van een multiculturele... Verder lezen...