Into the Woods : een mierzoete musical ! - Bespreking Cinema

    

Into the Woods vermengt, samen met een grote dosis hysterie, Assepoester, Roodkapje, Jaak en de Bonenstaak en Rapunzel… Al deze personages worden met elkaar gekoppeld doorheen de avonturen van een vervloekt koppel dat geen kind kan krijgen.

Deze laatste ontdekken dat ze het slachtoffer zijn geworden van een vloek, veroorzaakt door hun buurvrouw, een heks. Op een dag komt deze heks bij hen aankloppen en ze stelt hen een deal voor : om bevrijd te worden moeten de geliefden haar een onbevlekte koe brengen, een gouden muiltje, een blonde haarlok en een rode cape. Kortom, u heeft het begrepen : het duo gaat op avontuur naar het diepste van het woud, op zoek naar de voorheen geciteerde sprookjeswezens, het alles beïnvloedt door de geschriften van psychoanalyst Bruno Bettelheim (The Uses of Enchantment).

Into the Woods, de filmbewerking van de succesvolle Broadwaymusical, behoudt jammer genoeg te veel van zijn theatrale eigenschappen… De acteurs overacteren naar wens, het ritme herinnert aan het ogenblik waarop een 15-tal kinderen tijdens een verjaardagsfeestje plots hun teveel aan suiker moeten uitspelen, alles volgt elkaar aan een veel te hoge snelheid op… te veel dus.

Daarop is het dus onmogelijk om enig lied nog te kunnen appreciëren, of de meer rustige ogenblikken, die vaak grappig zijn en waar de acteurs zich eindelijk eens goed kunnen uitdrukken. Temidden van dat alles bevindt zich een valse onschuld, die hier en daar wel een paar toespelingen laat doorschijnen, overduidelijk bedoeld voor een volwassen publiek.

 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

A White, White Day is een spannend IJslands drama over rouw, wraak en liefde - Actueel

A White, White Day is een spannend IJslands drama over rouw, wraak en liefde

De film wordt internationaal gesmaakt vanwege de visueel overrompelende beelden. En ook het sterke acteerwerk van Ingvar Sigurðsson, die je eerder al aan het werk kon zien in onder andere Of Horses and Men, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald en Justice League wordt geapprecieerd.
5 series voor de fans van Stranger Things - Actueel

5 series voor de fans van Stranger Things

Wij maakten een overzicht van alle series gelijkaardig aan Stranger Things om zo het wachten op het nieuwe seizoen iets aangenamer te maken. Veel kijkplezier!
Nieuwe HBO-series die je moet gezien hebben - Actueel

Nieuwe HBO-series die je moet gezien hebben

We weten allemaal dat HBO garant staat voor kwalitatieve series. Kijk maar naar de titels als Game of Thrones, The Soprano's, Chernobyl, Six Feet Under... En we kunnen zo nog wel even doorgaan. Week in week uit blijven ze nieuwe topseries aanleveren. Hier zijn de nieuwste series die je niet mag... Verder lezen...
Billie Eilish zet titelsong van nieuwe Bond-film online - Actueel

Billie Eilish zet titelsong van nieuwe Bond-film online

Gisteren loste ze nog een korte teaser, maar vandaag heeft de Amerikaanse zangeres Billie Eilish de titelsong van de nieuwe James Bond-film, "No Time To Die", online gezet. Het gelijknamige nummer is een ballad met een klassieke 007-sound.
Billie Eilish laat fans al kort proeven van Bond-song - Actueel

Billie Eilish laat fans al kort proeven van Bond-song

In april gaat de nieuwe James Bond-film, "No Time To Die", in wereldpremière. Traditioneel hoort bij iedere Bond-film ook een nieuwe soundtrack. Dit jaar wordt die verzorgd door Billie Eilish. De zangeres deelde op Instagram alvast een teaser van haar nummer.