De hackers dreigen, Sony annuleert de release van The Interview - Actueel Cinema

   - 

Sony Pictures heeft afgelopen woensdag afstand gedaan van de release van The Interview, met Seth Rogen en James Franco, dat een moordaanslag op de Noord-Koreaanse leider parodieert, na bedreigingen van hackers, bestuurd door Pyongyang.

« Sony Pictures heeft geen enkele releaseplannen meer voor de film », heeft een woordvoerder van de studio woensdag bekendgemaakt.

Deze uitspraak gaat verder dan het, enkele uren eerder, uitgebrachte persbericht van de groep, die enkel sprak over de annulatie van de release in Amerikaanse zalen. De internationale release, de video-on-demand en de dvd versies blijken daar nu ook bij te komen.

De film parodieert een fictief complot van de CIA om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un te vermoorden, en zou op Kerstdag hebben moeten uitkomen in de Verenigde Staten en op 11 februari in Frankrijk.

De beslissing van Sony Pictures Entertainement (SPE) volgt op de aankondiging, die eerder werd gemaakt op woensdag, door verschillende grote Amerikaanse netwerken, zoals Regal, AMC of Carmike, dat ze de controversiële komedie niet gingen uitzenden.

De studio heeft op dinsdag ook nieuwe bedreigen ontvangen van de hackers (de « Guardians of peace ») die eind november de grote aanval op de Sony netwerken hadden opgeëist.

De Amerikaanse onderzoekers zouden nu overtuigd zijn dat Noord-Korea deze vernietigende infomatica-aanval heeft uitgevoerd, dat heeft een bron vermeld die zich dicht bij de zaak bevindt, en bevestigd zo de informatie van de Amerikaanse media.

Noord-Korea, erg gepikeerd door deze film, die hun leider in scène zet, ontkent de aanval maar looft teglijkertijd wel diegenen die de aanval hebben uitgevoerd.

Voor James Lewis, een expert bij het CSIS en een oud-lid bij het State Department, « is de meest waarschijnlijke schuldige Noord-Korea ».

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Luc Besson is terug met de buitengewone thriller 'Dogman' - Actueel
Actueel

Luc Besson is terug met de buitengewone thriller 'Dogman'

Wie had gedacht dat Luc Besson een van de beste dragscènes uit de recente geschiedenis zou afleveren? Dat in diezelfde film een bende honden meesterlijke criminelen blijken te zijn? En dat de prent op het Filmfestival van Venetië in première zou gaan? Nu woensdag 4 oktober verschijnt Dogman... Verder lezen...
Het najaarsprogramma van GIRLS ON FILM 2023 - Actueel
Actueel

Het najaarsprogramma van GIRLS ON FILM 2023

Girls on Film is een feministisch filmcollectief dat cinema door en over vrouwen een breder platform wil bezorgen. We vertonen maandelijks gecureerde films in De Cinema die vrouwelijke ervaringen centraal plaatsen. Deze vertoningen worden telkens gekoppeld aan een relevante gastspreker. Verder lezen...
The Interview

The Interview

Komedie  Regie: Evan Goldberg & Seth Rogen Met: James Franco, Seth Rogen, Lizzy Caplan In de actie-komedie The Interview maken Dave Skylark (James Franco) en zijn producer Aaron Rapoport (Seth Rogen) de populaire showbiz talkshow 'Skylark Tonight'. Wanneer ze ontdekken dat de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un een fan is van het programma, weten ze een interview met hem te... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: