De hackers dreigen, Sony annuleert de release van The Interview - Actueel Cinema

   - 

Sony Pictures heeft afgelopen woensdag afstand gedaan van de release van The Interview, met Seth Rogen en James Franco, dat een moordaanslag op de Noord-Koreaanse leider parodieert, na bedreigingen van hackers, bestuurd door Pyongyang.

« Sony Pictures heeft geen enkele releaseplannen meer voor de film », heeft een woordvoerder van de studio woensdag bekendgemaakt.

Deze uitspraak gaat verder dan het, enkele uren eerder, uitgebrachte persbericht van de groep, die enkel sprak over de annulatie van de release in Amerikaanse zalen. De internationale release, de video-on-demand en de dvd versies blijken daar nu ook bij te komen.

De film parodieert een fictief complot van de CIA om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un te vermoorden, en zou op Kerstdag hebben moeten uitkomen in de Verenigde Staten en op 11 februari in Frankrijk.

De beslissing van Sony Pictures Entertainement (SPE) volgt op de aankondiging, die eerder werd gemaakt op woensdag, door verschillende grote Amerikaanse netwerken, zoals Regal, AMC of Carmike, dat ze de controversiële komedie niet gingen uitzenden.

De studio heeft op dinsdag ook nieuwe bedreigen ontvangen van de hackers (de « Guardians of peace ») die eind november de grote aanval op de Sony netwerken hadden opgeëist.

De Amerikaanse onderzoekers zouden nu overtuigd zijn dat Noord-Korea deze vernietigende infomatica-aanval heeft uitgevoerd, dat heeft een bron vermeld die zich dicht bij de zaak bevindt, en bevestigd zo de informatie van de Amerikaanse media.

Noord-Korea, erg gepikeerd door deze film, die hun leider in scène zet, ontkent de aanval maar looft teglijkertijd wel diegenen die de aanval hebben uitgevoerd.

Voor James Lewis, een expert bij het CSIS en een oud-lid bij het State Department, « is de meest waarschijnlijke schuldige Noord-Korea ».

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Interview

The Interview

Komedie  Regie: Evan Goldberg & Seth Rogen Met: James Franco, Seth Rogen, Lizzy Caplan In de actie-komedie The Interview maken Dave Skylark (James Franco) en zijn producer Aaron Rapoport (Seth Rogen) de populaire showbiz talkshow 'Skylark Tonight'. Wanneer ze ontdekken dat de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un een fan is van het programma, weten ze een interview met hem te... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: