'The Hunger Games : Mockingjay - Part 1', 'Eden', 'Miss Julie', ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

    

Welkom in uw wekelijkse Cinereview ! Zoals iedere bieden we u een overzicht van de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste filmkeuze ! Regen, koude, grauw weer... Dat geeft toch goesting in een grote emmer heerlijke popcorn en een goede film, niet ? Als dat het geval is bent u hier alvast op de juiste plek !

We beginnen met het langverwachte derde luik van The Hunger Games trilogie : The Hunger Games : Mockingjay – Part 1. Inderdaad, het laatste luik werd in twee gesplitst. Heldin Katniss is deze keer een pak meer volwassen en keert terug als leidster van de rebellen, ondersteund door heel de natie. Ze is tot alles in staat om Peeta te redden. Dit luik is, vergeleken met de twee vorige films, een stuk donkerder. Katniss evolueert en humor is hier niet meer echt aan de orde. The Hunger Games : Mockingjay – Part 1 moet niet onderdoen voor zijn voorgangers en is nog steeds even spannend. Natuurlijk geeft deze film zin in meer, in het tweede deel, en de kans zit er dus wel degelijk in dat men wat teleurgesteld de zaal verlaat.

Eden neemt ons terug mee naar de jaren ’90, aan het prille begin van de electronische muziek. We volgen het spoor van Paul DJ, die met zijn beste vriend het duo «Cheers» creërt. Ze gaan het succes kennen en alles wat daarmee gepaard gaat. Eden tracht ons de euforie van de jaren ’90 te doen herleven, met op de achtergrond French Touch en een indrukwekkende soundtrack (Daft Punk, Joe Smooth, Jaydee, ...). We betreuren weliswaar dat de regisseuse zich wat te zeer focust op de amoureuze passages van het personnage Paul, en dat ten nadele van het ware verhaal : dat van de geboorte van een muziekstijl.

Miss Julie is de filmadaptatie van een theaterstuk dat 125 jaar geleden geschreven is door de Zweedse dramaturg August Strindberg. In het Ierland van 1890 verleiden Miss Julie en John, de kamerdienaar van haar vader, elkaar, onder het afkeurend oog van kokkin Kathleen, de verloofde van John. Miss Julie gelooft in de utopie dat de sociale ongelijkheid niet zal uitmaken tussen haar en John. John ziet op zijn beurt Miss Julie als een mogelijkheid om de sociale ladder op te klimmen. Al dateert Miss Julie van een andere tijd, dat maakt de film er niet minder interessant op en we nemen afstand van de Hollywoodklassiekers die we maar al te vaak gezien hebben. De relatie tussen de personages komt uitstekend in beeld en dat dankzij de regie van Liv Ullmann. In de cast vinden we indrukwekkende namen terug als Colin Farell, Jessica Chastain en Samantha Morton… verbluffend.

Revenge of the Green Dragons is een Chinees-Amerikaanse actiefilm. Sonny en Steven zijn twee broers uit China die trachten te overleven in New York. Al snel worden ze opgenomen in de bende van « The Green Dragons » . Ze klimmen snel op in de organisatie en de twee broers gaan steeds verder uit elkaar groeien, door een liefdesgeschil. Sonny gaat dan, op zijn beurt, een eigen bende trachten op te richten. Revenge of the Green Dragons werd geregisseerd door grootmeester Martin Scorcese en toont ons het verhaal van New York’s meest gruwelijke bende.

In de Amerikaanse komedie Life of Crime vinden we Jennife Aniston, Yasiin Bey en Isla Fisher terug. Het verhaal : « Ordell Robbie en Louis Gara zaten beiden in de gevangenis voor autodiefstal. Nu ze weer op vrije voeten zijn bundelen ze hun krachten voor een laatste grote slag. Wanneer ze de vrouw van een projectontwikkelaar kidnappen loopt hun plannetje echter niet van een leien dakje. » Een knotsgekke komedie en een leuk filmmoment.

Minder gelachen wordt er in Walesa, Man of Hope, een biografie over de politieke leider Lech Walesa. Andrzey Wada, de emblematische Poolse cineast, hertraceert met brio het leven van de arbeider die de held van de natie werd, en uiteindelijk zelfs de president van Polen. De moed van Walesa tegenover het toenmalige communistische regime zal u vast en zeker zonder stem laten.

 

We eindigen op een meer vrolijke noot met twee films voor de kleine rakkers : Antboy is het verhaal van Pelle, het verlegen kneusje van de klas. Bij de mooie Ida maakt hij geen schijn van kans. Tot hij gebeten wordt door een mier en verandert in... Antboy, een superheld die tegen muren opklautert en mierenzuur spuit. In zijn schitterende superheldenpak gaat Antboy de strijd aan met de misdaad en wordt razend populair.  Tot 'De Vlo' op het toneel verschijnt, een gestoorde wetenschapper die zijn aartsvijand wordt. Hij springt hoger dan iedereen en haalt zijn kracht niet uit suiker (zoals Antboy) maar uit... bloed! Om deze superschurk te bekampen, gooit Antboy al zijn krachten in de strijd. En dan is er nog Wiplala, over een klein mannetje, geen kabouter, maar een Wiplala, die kan tinkelen, een soort toveren…

Benieuwd naar meer ? Ontdek dan snel onze reviews !

Tot volgende week voor meer Cinenews !

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Un Monde wint prestigieuze debuutprijs op BFI London Film Festival - Actueel
Actueel

"Un Monde" wint prestigieuze debuutprijs op BFI London Film Festival

"Un Monde", het speelfilmdebuut van de Belgische regisseur Laura Wandel, is zondag in Londen bekroond met de Sutherland Award voor beste debuut op het BFI London Filmfestival. Dat heeft distrinutiemaatschappij Lumière bekendgemaakt in een persbericht. De film sleepte op het Filmfestival van Cannes... Verder lezen...
5 series voor de fans van Cobra Kai - Actueel
Actueel

5 series voor de fans van Cobra Kai

Kijk jij ook vol ongeduld uit naar het nieuwe seizoen van Cobra Kai dat op 31 december 2021 op Netflix zal verschijnen? En zoek je nog een gelijkaardige serie om te bingewatchen tot de releasedatum? Verder lezen...
Captain Kirk echt de ruimte in geweest - Actueel
Actueel

"Captain Kirk" echt de ruimte in geweest

William Shatner die als captain Kirk acterend een ster is geweest in de SF-serie "Star Trek" in het ruimteschip Enterprise, is gisteren echt de ruimte in geweest, zo was rechtstreeks op de website van Blue Origin te volgen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: