A Walk among the Tombstones: The Neeson Show - Bespreking Cinema

   - 

Ex-politieman Matthew Scudder, de creatie van schrijver Lawrence Block, kent al 17 avonturen waarvan er intussen twee zijn verfimd. In 1986 schreven Oliver Stone en Robert Towne de scriptversie van Eight million ways to Die dat verfilmd werd door Hall Ashby met de toen 36-jarige Jeff Bridges als Scudder.

En nu is er A Walk among the Tombstones in een regie van scenarist Scott Frank en met 62-jarige Neeson als Scudder. Zoals Neeson Scudder vertolkt, komt hij vooral over als een extreem gekwelde variant van Philip Marlowe, maar verrassend is dat niet. Je hebt het smoelwerk van een Robert Mitchum nodig om dat gekwelde aan te voelen. Neeson ziet er nog veel te potig en wakker uit. Anderzijds is Neeson zo’n acteur die de aandacht opeist. Kijk maar naar een simplistisch ding zoals Taken dat hij in zijn eentje tot een kassascucces maakte. Ook als Scudder blijf je naar hem kijken. En dat is maar goed ook want Scott Frank, die toch de degelijke scripts schreef van Out of Sight en Get Shorty, bakt niet veel van die Scudder-filmavontuur. Nergens voelt de film fris, origineel of verrassend aan.

Maar ja, Frank heeft ook de scripts van The Wolverine en The Flight of the Phoenix-remake op zijn geweten. Het is te hopen dat Neeson, als hij nog eens Scudder speelt, een bevlogenere filmmaker in de regiestoel zet. 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Woody Allen: Ik stop voorlopig niet met films maken - Actueel
Actueel

Woody Allen: "Ik stop voorlopig niet met films maken"

De Amerikaanse filmregisseur Woody Allen heeft laten weten dat hij voorlopig niet stopt met films maken. De 86-jarige filmmaker zou volgens zijn woordvoerder tijdens een vorig interview verkeerd begrepen zijn. Hierdoor werd aangenomen dat Alle aan zijn laatste film toe was. Verder lezen...
A Walk Among The Tombstones

A Walk Among The Tombstones

Actie, Politie  Regie: Scott Frank Met: Ruth Wilson, Liam Neeson, Dan Stevens New York is in de greep van een reeks brute moorden. Wanneer de vrouw van een invloedrijke crimineel wordt ontvoerd en de seriemoordenaars losgeld eisen, kan de drugsdealer onmogelijk naar de politie. Hij roept de hulp in van privédetective Matt Scudder (LIAM NEESON). Als voormalig NYPD agent is... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: