Nu in de Proximus VOD-catalogus: het waargebeurd verhaal 'Priscilla'. Een intens portret over liefde, fantasie en roem - Actueel Cinema

   - 
Nu in de Proximus VOD-catalogus: het waargebeurd verhaal 'Priscilla'. Een intens portret over liefde, fantasie en roem

‘Priscilla’, de biopic over de vrouw die zes jaar lang getrouwd was met Elvis Presley, is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catagolus. De film is geregisseerd door Sofia Coppola (Lost in Translation, 2003 & Marie Antoinette, 2006) die bekend staat om haar dromerige, melancholische, soms surrealistische filmstijl en excentrieke soundtracks. De rol van Priscilla wordt vertolkt door Cailee Spaeny (Alien: Romulus, 2024) en het personage Elvis door Jacob Elordi (Saltburn, 2023).

Wanneer tiener Priscilla Beaulieu op een feestje Elvis Presley ontmoet, verandert de internationale rock-'n-roll superster op intieme momenten onverwachts in iemand anders: een meeslepende liefde, een steun in eenzame dagen, een kwetsbare beste vriend.

Door de ogen van Priscilla vertelt Sofia Coppola de onzichtbare kant van een grote Amerikaanse mythe, die de lange relatie en het turbulente huwelijk tussen Elvis en Priscilla is. Van een Duitse legerbasis tot zijn droomlandgoed Graceland, in dit diepgevoelde en betoverende portret over liefde, fantasie en roem.

Priscilla is gebaseerd op het echte leven van Priscilla Presley en haar autobiografische boek "Elvis and Me" uit 1985. Zowel het boek als de film vertellen het verhaal van Priscilla's eerste ontmoeting met Elvis toen ze een 14-jarig schoolmeisje was in West-Duitsland, waar Elvis in 1959 gestationeerd was voor zijn legerdienst. Het verhaal volgt Priscilla door de jaren 1960, inclusief haar relatie en huwelijk met Elvis, voordat ze in 1972 uit elkaar gingen en uiteindelijk in 1973 scheidden.

Priscilla zelf reageerde zeer aangegrepen, positief op de film. Tijdens een persconferentie op het 80e Internationale Filmfestival van Venetië verklaarde ze: “Het is heel moeilijk om een film over je eigen leven te zien. Ik vind dat Sofia het geweldig heeft gedaan.”

“De film is gebaseerd op ‘Elvis and Me’, Priscilla’s memoires over het huwelijk, en laat Coppola’s karakteristieke zusterlijke en niet-oordelende intimiteit met haar heldin zien”, schreef The Guardian in een recensie. “De details, de sfeer van Priscilla’s bizarre huwelijksleven, de verveling en stilte lijken allemaal heel echt.”

‘Priscilla’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus.

 
Proximus Pickx - Voor de ultieme tv-ervaring | Proximus Proximus Pickx - Voor de ultieme tv-ervaring | Proximus

 Meningen

Priscilla

Priscilla

Biografie  Regie: Sofia Coppola Met: Cailee Spaeny, Jacob Elordi, Ari Cohen,... Wanneer tiener Priscilla Beaulieu op een feestje Elvis Presley ontmoet, verandert de internationale rock-'n-roll superster op intieme momenten onverwachts in iemand anders: een meeslepende liefde, een steun in eenzame dagen, een kwetsbare beste vriend. Door de ogen van Priscilla vertelt Sofia... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: