Filmografie Vincent Gallo

Biografie

Vincent Gallo (Buffalo (New York), 11 april 1961) is een Amerikaans acteur en regisseur, filmproducent, screenwriter, en muzikant. 
 
Alhoewel hij enkele kleine rollen gehad heeft in films voor het grote publiek als Goodfellas, wordt hij voornamelijk geassocieerd met de onafhankelijke filmindustrie. Zijn bekendste werk is de film Buffalo '66, die hij schreef, regisseerde en waarin hij acteerde. 
 
In de jaren '80 werkte Gallo als een figuratief schilder in New York City, trad hij op in een rap-duo en speelde hij in de bands, Grey, samen met Jean-Michel Basquiat, die toen nog onbekend was als schilder, en Bohack. In de late jaren '90 speelde Gallo in een rockgroep, Bunny. Hij werkte verder onder andere samen met Sean Lennon en Jim O'Rourke. Na 2000 bracht hij enkele albums uit bij Warp Records. 
 
In 2005 werd hij gevraagd als curator voor het All Tomorrow's Parties festival, waar hij Yoko Ono als headliner plaatste.

Filmografie Vincent Gallo

Nieuws over Vincent Gallo

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: