Filmografie Shemar Moore

Biografie

Shemar Moore (Oakland, Californië, 20 april 1970) is een Afro-Amerikaanse acteur en model. Hij won in 2000 een Daytime Emmy Award voor zijn rol in The Young and the Restless. Sinds 2005 speelt hij Derek Morgan in de misdaadserie Criminal Minds. 
 
Moore is de zoon van een blanke moeder van Nederlandse afkomst en een Afro-Amerikaanse vader. Als kind woonde hij met zijn broer Romeo en zijn moeder in Nederland. De eerste taal die hij sprak was Nederlands. Na zijn vijfde leerde Moore Engels spreken. Zijn moeder werkte een aantal jaren in Bahrein als wiskundelerares. Daarna verhuisde het gezin naar Boston en eind jaren '70 naar Ohio, waar zijn moeder in een kliniek werkte. Weer later verhuisden ze naar Palo Alto. 
 
Moore verwierf in eerste instantie bekendheid als Malcolm Winters in de soapserie The Young and the Restless, waarin hij van 1994 tot 2002 speelde, toen zijn personage 'overleed'. In 2004 werd hij teruggehaald om de kijkcijfers op te krikken, maar hij wilde niet langer dan een half jaar terugkeren. Hij bleef iets langer, maar vertrok vervolgens weer. Sinds 2005 is hij één van de oorspronkelijke castleden van de serie Criminal Minds, waarin hij een 'profiler' van de FBI speelt.

Filmografie Shemar Moore


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: