Filmografie Najib Amhali

Biografie

Najib Amhali (Nador, 4 april 1971) is een Marokkaans-Nederlands cabaretier, acteur en professioneel drummer. 
 
Amhali groeide op in Krommenie. Zijn eerste rol op televisie was in de serie Barst in 1990. Hij won in 1995 met de Comedytrain de Pall Mall Exportprijs. In 1997 speelde hij mee in de musical Eindeloos naast Liesbeth List en Flodder-acteur Coen van Vrijberghe de Coningh. 
 
In 1998 won hij zowel de publieks- als de juryprijs van het Leids cabaretfestival. Hij kreeg de bijnaam De Marokkaan uit de Jordaan. 
 
Een jaar later speelde hij naast Hans Teeuwen en Kim van Kooten mee in de film Jezus is een Palestijn. Ook presenteerde hij Pinkpop 1999, samen met Howard Komproe. In 2002 had hij een rol in Theo van Goghs televisieserie Najib en Julia. Hij speelde tevens mee in de multicultikomedie Shouf Shouf Habibi! (2004). In 2008 speelde Amhali een hoofdrol in de speelfilm Spion van Oranje, die in februari 2009 in de bioscoop verscheen. 
 
In de aanloop naar het Wereldkampioenschap voetbal 2006 had hij een eigen televisieserie, Najib loopt warm, waarin hij samen met zijn sidekick Mimoun voetbalzaken behandelde die met het Nederlands elftal te maken hadden. Ook probeerde hij daarmee geld in te zamelen voor een goed doel. 
 
Amhali heeft sinds december 2010 een relatie met Niama Le Boudoir. Begin maart 2012 trouwden ze in het geheim voor de wet. Ze vierden hun huwelijk met een groot feest op 5 april 2012. Samen hebben ze een zoon. Amhali is eerder getrouwd geweest met Chafina Ben Dahman. In 2009 scheidde hij, na vijf jaar huwelijk, van zijn eerste vrouw.

Filmografie Najib Amhali

Valentino - Romantische komedie
maart 2013

Valentino

Romantische komedie Regie: Remy Van HeugtenMet: Najib AmhaliDino. Dino Valentino. Dino is een Italiaan. En Dino heeft het voor mekaar: hij heeft een baan als verkoper in de Maserati dealer; een prachtige vriendin; de mooiste maatpakken en glimmende schoenen. Dino is een succes, een levensgenieter die met twee benen in het moderne leven staat. Bij Dino gaat... Verder lezen...
Spion van Oranje - Actie, Komedie
februari 2009

Spion van Oranje

Actie, Komedie Regie: Tim OliehoekMet: Paul de Leeuw & Najib AmhaliIn Nederland dreigt een terrorist diverse doelwitten op te blazen. De Nederlandse geheime dienst weet achter zijn identiteit te komen, maar kan hem niet grijpen. Toevallig komen ze er achter dat de terrorist een tweelingbroer heeft, en willen hem gaan uitspelen tegenover zijn broer omdat het de... Verder lezen...

Nieuws over Najib Amhali

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: