Filmografie Maurane

Biografie

Maurane (12 november 1960, Elsene), geboren als Claudine Luypaerts, is een Belgische zangeres. 
 
Haar vader was in haar jeugdjaren directeur van de Muziekacademie van Verviers. Hierdoor kwam Maurane op jonge leeftijd in aanraking met de muziekwereld. In 1979 doet ze mee aan de wedstrijd "Brel en mille temps", met Philippe Lafontaine. Pierre Barouh, een Franse songschrijver, ontdekt haar op dat moment. 
 
Haar eerste single verscheen in 1980 op het label Saravah van Pierre Barouh. Maurane's carrière wordt echter pas succesvol in 1986 bij de release van haar debuutalbum "Danser" en een eerste optreden in de hallen van Parijs in 1987. Een jaar later speelt ze mee in de komische musical Starmania die 6 maanden loopt. Haar tweede album "Maurane" verschijnt in 1989 en haalt vijfmaal platina. De release levert enkele grote hits op. Vooral de single 'Toutes Les Mamas' scoort hoog in de hitlijsten. 
 
In 1991 bracht Maurane het succesalbum Ami ou Ennemi uit, goed voor 15 platina platen. Singles als "Du Mal", "Mentir" en vooral "Sur un prélude de Bach", een compositie van Jean-Claude Vannier, worden allen hits. Maurane werkte later nog regelmatig samen met songschrijver Vannier. 
 
Maurane verkocht meer dan 3 miljoen albums en singles waarvan 1,7 miljoen in Frankrijk. 
 
Ze woont momenteel in Schaarbeek, de geboortestad van Jacques Brel.

Filmografie Maurane


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: