Filmografie Kurt Cobain

Geboortedatum: 20/02/67 (53 jaar)
Jongensnaam: Kurt Donald Cobain
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Kurt Cobain was de zanger, gitarist en songwriter van de Amerikaanse grungeband Nirvana. 
 
Cobain werd geboren in Aberdeen in de Amerikaanse staat Washington, waar hij grotendeels zijn jeugd zou doorbrengen. In 1970 werd Cobains zusje Kimberly geboren. 
 
Toen Cobaiin zeven jaar oud was, gingen zijn ouders uit elkaar. Vanaf dat moment veranderde Cobain in een stil, teruggetrokken kind. Na de scheiding in 1975 werd Cobain bij verschillende familieleden ondergebracht. Op de middelbare school brak voor Cobain een periode van rebellie aan: hij ontdekte rockmuzi Lees de volledige biografie iek, drugs en vandalisme. In 1985 verliet Cobain school zonder diploma. 
 
In zijn tienjaren ontdekte Cobain punk- en hardcorebands als Sex Pistols en Black Flag. In 1985 ontmoette Cobain mede-punkrock fan Krist Novoselic (destijds Chris genoemd). Na enkele mislukte projecten richtten de twee vrienden in 1987 een band op die, na enkele naamsveranderingen, vanaf 1988 bekend stond als Nirvana. Vlak daarop verhuisde het duo naar Olympia, de hoofdstad van Washington. In 1989 bracht de band met drummer Chad Channing het debuutalbum Bleach uit op het Sub Pop label. Cobain was echter niet tevreden met Channings manier van spelen en een jaar later werd hij vervangen door Dave Grohl. Datzelfde jaar liet Nirvana de underground van Olympia achter zich en tekende een contract met het grote DGC label. In 1991 bracht Nirvana het album uit dat hun grote doorbraak in de mainstream zou betekenen: Nevermind met de intussen klassiek geworden single Smells Like teen Spirit. 
 
Begin 1993 bracht de band de plaat In Utero uit met singles All Apologies en Heart Shaped Box. In 1993 traden ze op voor MTV in de akoestische sessie MTV Unplugged. 
 
Cobain leerde Courtney Love, zangeres van Hole kennen in mei 199. Ze trouwden op 24 februari 1992 en kregen samen een dochter, Frances Bean.  
Love was niet geliefd onder Nirvana fans; de heersende opinie was dat de voormalige stripper haar relatie met Cobain gebruikte om zichzelf en haar band Hole beroemd te maken. Cobain leek op zijn beurt oprecht verliefd. 
 
De laatste maanden van zijn leven was Cobain ergzelfdestructief. Op 8 april 1994 werd het levenloze lichaam van Cobain aangetroffen in zijn huis in Seattle. Hij had zichzelf door het hoofd geschoten en naast hem lag een afscheidsbrief. De dood van Cobain is altijd het onderwerp van discussie geweest. Zo zijn er specualities dat hi jvermoord zou zijn en geen zelfmoord zou gepleegd hebben

Filmografie Kurt Cobain