Filmografie Jimmy Page

Geboortedatum: 09/01/44 (76 jaar)
Jongensnaam: James Patrick Page
 Nationaliteit: Engeland

Biografie

James Patrick Page (Heston (Middlesex), 9 januari 1944) is een Brits gitarist. 
 
Jimmy Page begon zijn muzikale carrière als sessiemuzikant maar kreeg voor het eerst grote bekendheid als gitarist van de Britse band The Yardbirds. Toen deze band in 1968 uiteen viel stelde Page een nieuwe band samen, genaamd Led Zeppelin. Met deze band zou hij bekend worden als een van de pioniers van de hardrock. 
 
Na het overlijden van drummer John Bonham viel de band in 1980 uiteen. Sindsdien nam Page nog een drietal albums op met Led Zeppelin-zanger Robert Plant, te wete Lees de volledige biografie en The Honeydrippers: Volume One (1984), No quarter (1994) en Walking into Clarksdale (1998). Ook maakte hij het album Lovin' up a storm met voormalig Led Zeppelin-bassist John Paul Jones en ging hij gelegenheidsformaties aan met diverse andere artiesten. Eind jaren tachtig probeerde Page een nieuwe band op te richten met Paul Rodgers (Free en Bad Company) onder de naam The Firm. Deze band kwam echter nooit goed van de grond. Wel zou Page met diverse andere artiesten samenwerkingsverbanden aangaan, onder andere met Black Crowes en David Coverdale (het album Coverdale/Page). 
 
Op 24 augustus 2008 begeleidde hij Leona Lewis in het nummer "Whole lotta love" tijdens de slotmanifestatie van de Olympische Spelen in Peking. 
 
27 augustus 2009 kwam de documentaire 'It Might Get Loud' uit. Hierin zijn beelden te zien van Jimmy Page uit zijn jeugd. Ook wordt de kijker meegebracht naar een oude Britse villa waar Page vroeger met de andere bandleden van Led Zeppelin veel tijd heeft doorgebracht. Door 'It Might Get Loud' wordt duidelijk waar hij zijn stijl van spelen vandaan heeft en hoe hij uitgegroeid is tot een groot artiest

Filmografie Jimmy Page

Nieuws over Jimmy Page

Vanavond op TV: Titanic - Actueel

Vanavond op TV: Titanic

Kijk vanavond, nu zaterdag 11 juli, om 20u25 op VTM naar "Titanic"!
Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen met opnames van 'Grond' - Actueel

Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen met opnames van 'Grond'

De Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen in Brussel samen met Mathieu Mortelmans aan de opnames van 'Grond'. De nieuwe fictiereeks gaat over een jonge ondernemer die grond vanuit Marokko naar België haalt om Marokkaanse moslims in te begraven. De serie wordt geproduceerd door... Verder lezen...
Vanavond op TV: Transformers - Actueel

Vanavond op TV: Transformers

Kijk vanavond, nu donderdag 9 juli, om 20u35 op Q2 naar "Transformers"!
Johnny Depp ontkent dat hij monster is - Actueel

Johnny Depp ontkent dat hij "monster" is

Op de tweede dag van de rechtszaak tegen de Britse tabloid The Sun heeft acteur Johnny Depp ontkend dat hij een "monster" is. De 57-jarige Hollywoodster beweert ook dat hij zijn ex-vrouw Amber Heard nooit geslagen heeft.