Filmografie James Hetfield

Biografie

James Hetfield (Los Angeles (Californië), 3 augustus 1963) is de zanger en slaggitarist van de Amerikaanse metalband Metallica. Hij richtte de band samen met Lars Ulrich op in 1981. 
 
James Alan Hetfield is de zanger van de band en speelt ook slaggitaar, naast sologitarist Kirk Hammett. Voor Metallica speelde hij in de bands Obsession, Leather Charm en Phantom Lord. 
 
James Hetfield startte samen met Lars Ulrich de band, toen hij antwoordde op een advertentie die Lars in de lokale krant had geplaatst. Hun eerste ontmoeting verliep niet geweldig; James was totaal niet onder de indruk van de drumkunsten van Lars, mede omdat de bekkens van zijn nogal bont samengestelde drumkit steeds op de grond vielen wanneer hij ze aanraakte. Lars overtuigde James uiteindelijk om samen een band te beginnen, toen Lars een plaats kreeg aangeboden voor een nummer op een Metal compilatie album (Metal Massacre). 
 
Hij heeft al veel ongevallen gehad, die er meestal voor zorgden dat een of meer optredens uitgesteld moesten worden. Zo was er in 1992 een ongeval in Montréal, dat hem bijna fataal geworden is, toen hij naast een vier meter hoge vlam ging staan en hij zijn arm verbrandde. Daarnaast heeft hij sinds een ongelukje met een jetski in 2000 last van rugklachten. Kid Rock viel in voor James Hetfield om de zang over te nemen voor Enter Sandman, Sad But True en Nothing Else Matters, ook gebruikte hij de draaitafels bij Fuel voor drie shows. 
 
Hetfield staat erom bekend dat hij een flink alcoholprobleem had. Hij liet zich zelfs opnemen in een afkickkliniek in 2001. Veel van zijn frustraties uit deze moeilijke tijd heeft hij geuit in het album St. Anger (2003).

Filmografie James Hetfield


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: