Filmografie Emma Bunton

Biografie

Emma Lee Bunton is een Britse zangeres die bekend werd als Baby Spice in de meidengroep Spice Girls. 
 
Ze is de dochter van een melkbezorger en een karate-instructrice. Haar ouders scheidden toen Emma 11 jaar oud was, waarna Emma bij haar moeder ging wonen. Ze groeide op in Finchley, een voorstadje ten noorden van Londen. 
 
Emma Bunton kwam als vijfde lid bij de Spice Girls, nadat Michelle Stephenson zich had teruggetrokken. In de groep kreeg ze de bijnaam "Baby Spice", vanwege haar meisjesachtige uiterlijk. 
 
Nadat de Spice Girls uit elkaar gingen, begon Emma Bunton met een solocarrière. Haar eerste album heette A Girl Like Me. Op dit album stonden enkele hitsingles, waarvan What Took You So Long? de grootste hit werd. Doordat de verkopen tegenvielen, werd Emma Bunton door haar platenmaatschappij ontslagen. 
 
In 2003 bracht ze bij een nieuwe platenmaatschappij enkele nieuwe singles uit onder de artiestennaam Emma (zonder Bunton). Deze singles waren afkomstig van het album Free Me, dat een kenmerkend 60's geluid heeft. Als enige van de voormalige Spice Girls slaagde ze erin met haar tweede soloalbum de verkoopcijfers van het eerste album te verbeteren. 
 
In het najaar van 2006 liet Emma haar fans via een ingesproken bericht weten dat het opnemen van haar derde studioalbum bijna was afgerond en dat de fans niet lang meer hoefden te wachten op een nieuwe single en een nieuw album. Het album Life In Mono is eind 2006 uitgebracht. 
 
Momenteel doet Emma mee aan het tv-programma Strictly Come Dancing (de Britse versie van Dancing with the Stars). Op deze manier zet ze zichzelf weer vol in de spotlights in de aanloop naar de release van haar derde album. Ook is aangekondigd dat Emma dit jaar de officiële single maakt voor de benefiet tv-show Children In Need. Ze heeft hiervoor Downtown (oorspronkelijk van Petula Clark) gecoverd. Voor de videoclip heeft Emma collegadansers uit Strictly Come Dancing gevraagd. 
 
Sinds 1999 heeft zij een relatie met zanger Jade Jones. Op 10 augustus 2007 kregen zij samen een zoon, Beau. Zij beviel in een privékliniek in Londen.

Filmografie Emma Bunton


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: