Filmografie Bow Wow

Biografie

Shad Gregory Moss (Columbus, Ohio, 9 maart 1987), artiestennaam Bow Wow (voorheen Lil' Bow Wow), is een Amerikaans rapper en acteur. 
 
Op zijn vijfde begon hij met rappen onder de naam Kid Gangsta. In 1993 werd hij opgemerkt door Snoop Dogg tijdens een optreden. Hij gaf hem de artiestennaam Lil' Bow Wow. 
 
In 1998 werd hij voorgesteld aan producent Jermaine Dupri, met wie hij zijn latere albums zou opnemen. In 2000 bracht hij zijn eerste album uit, Beware of Dog, dat in de VS met tweemaal platina werd onderscheiden. Bij het uitbrengen van zijn tweede album, Doggy Bag, veranderde hij zijn artiestennaam in Bow Wow. Zonder de hulp van Dupri bracht hij zijn derde album, Unleashed, uit. Dit verkocht minder goed dan zijn eerste twee albums. 
 
In 2002 maakte Bow Wow zijn debuut in filmwereld met een rol in de film Like Mike. Na Like Mike speelde hij in onder meer The Fast and the Furious: Tokyo Drift. Bow Wow heeft zijn eigen kledinglijn, genaamd Shago. In 2005 bracht hij zijn vierde album uit, Wanted, waarop hij opnieuw samenwerkte met Dupri. Twee nummers van het album bereikten een nummer 1-positie in de Amerikaanse R&B-hitlijst, namelijk 'Hold You' (met Omarion) en 'Like You' (met Ciara). Zijn vijfde album, The Price of Fame, kwam op 19 december 2006 uit. In 2007 bracht hij zijn zesde album uit, getiteld Face Off. Twee jaar later kwam zijn album New Jack City II uit. 
 
In juni 2009 tekende Bow Wow een platencontract bij Birdman (Baby) en Lil Waynes platenmaatschappij Cash Money Records, waar hij samen met artiesten als Drake, Lil Wayne en Nicki Minaj etc. werkt. 
 
In 2012 bracht Bow Wow een nieuw album uit genaamd; Underrated. Op dit album werkte hij met veel artiesten samen o.a. Justin Bieber, Chris Brown en Birdman.

Filmografie Bow Wow


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: