Filmografie Amy Winehouse

Geboortedatum: 14/09/83 (36 jaar)
Meisjesnaam: Amy Jade Winehouse
 Nationaliteit: Engeland

Biografie

Amy Jade Winehouse (Enfield, 14 september 1983) is een Britse jazz- en soulzangeres die grotendeels haar eigen nummers schrijft. Ze is afkomstig uit Enfield, Londen, en volgde een opleiding aan de London School of Performing Arts. 
 
In het begin van de 21ste eeuw start Winehouse haar zangcarrière door een aantal van haar zelfgeschreven nummers op te nemen, met onder andere Fink als producer. In 2003 brengt Winehouse haar debuutalbum Frank uit. Voor dit album werd ze genomineerd voor een Mercury muziekprijs en won ze een Ivor Novello Award voor haar debuutsingle Stronger Than Lees de volledige biografie n Me. 
 
In 2006 brengt Winehouse haar tweede album uit, Back To Black. De eerste single van dit album, Rehab, werd een hit en bereikte vele hitlijsten over de hele wereld. Het nummer You Know I'm No Good wordt als tweede single uitbracht, maar bereikt de Top 40 niet. Hetzelfde gebeurt met haar derde single, Tears Dry On Their Own. Haar nieuwe single Valerie daarentegen, behaalde in zijn derde week Top 40 zelfs de nummer-1 positie, en werd daarmee de eerste nummer-1 hit alleen met downloads. 
 
Het nummer Rehab gaat erover dat iedereen wil dat ze afkickt van haar hevig alcoholgebruik. Dit vindt zij zelf niet nodig. Toch was ze op Pinkpop 2007 niet aanwezig omdat ze stomdronken was. Haar act werd vervangen door Krezip. En ook haar concert op het North Sea Jazz Festival, dat gepland stond voor zondag 15 juli 2007, ging niet door. Volgens haar management was ze oververmoeid. Marcus Miller verving haar. Op 22 oktober 2007 ging haar uitverkochte concert in Heineken Music Hall wel door, ondanks dat ze volgens de meeste aanwezigen niet helemaal nuchter was. 
 
Tijdens de uitreiking van de MTV Europe Music Awards (EMA) op 1 november 2007 in München traden diverse grote internationale artiesten op, maar wist zij toch het meest op te vallen. Presentator Snoop Dogg kondigde haar als volgt aan: "She didn't go to rehab, she came out here to sing (...)". Nu.nl over haar optreden: "Het meest bizarre optreden bracht Amy Winehouse. Stomdronken zong ze Back to Black. (...) Altijd is het onzeker of ze wel optreedt als ze ergens op het programma staat. Hoe dan ook, ze was er toch maar weer, soms wat snuivend aan haar neus. Toen ze de award kreeg, zei ze helemaal niets."  
 
Inmiddels is ze wel degelijk to rehab gegaan. Ze wou zich voorbereiden op de Grammy Awards, waar ze vijf van de zes nominaties verzilverde, maar de Amerikaanse ambassade wilde haar geen visum verlenen. Vandaar dat ze haar live-optreden en dankspeech in een Londense studio heeft gefilmd voor satellietuitzending. 'Amy Winehouse, eenzaam aan de top' kopte de Metro op 12 februari 2008

Filmografie Amy Winehouse

Amy - Biografie, Documentaire, Muziek

Amy

Biografie, Documentaire, Muziek 
juli 2015