Filmografie Jason Lee

Biografie

Jason Lee (Huntington Beach (Californië), 25 april 1970) is een Amerikaans film- en televisieacteur. Hij werd voor zijn hoofdrol in My Name Is Earl zowel in 2006 als 2007 genomineerd voor een Golden Globe. Met zijn bijrol in Chasing Amy won hij een Independent Spirit Award. 
 
Aan het eind van de jaren 1980 en het begin van de jaren 1990 was Lee nog een professioneel skateboarder. Nu wordt hij gezien als een van de personen die van groot belang is geweest voor het skateboarden, naast Natas Kaupas en Mark Gonzales. 
 
Lee's eerste grote filmrol was in de cultfilm van Kevin Smith; Mallrats. Hij werd een goede vriend van Smith en verscheen in meer van zijn films. Sinds november 2005 speelt hij de hoofdrol in de sitcom My Name Is Earl, waarin hij een lijst met zonden probeert goed te maken om weer beter karma te krijgen. 
 
Lee trouwde in juni 2008 met het Turkse model Ceren Alkaç, met wie hij dezelfde maand een dochter kreeg. Alkaç is geboren en getogen in Australië, maar heeft een dubbele nationaliteit. Lee was van 1995 tot en met 2001 al eens getrouwd met actrice Carmen Llywelyn. Daarnaast was hij ook al vader van zoon Pilot Inspektor Reisgraf Lee, die hij in 2003 kreeg met ex-verloofde Beth Riesgraf, tevens een actrice.

Filmografie Jason Lee

Cop out - Komedie, Actie

Cop out

Komedie, Actie Regie: Kevin SmithMet: Bruce Willis, Tracy Morgan, Jason LeeTwee ervaren partners van de New York Police Department moeten het opnemen tegen een meedogenloze crimineel in hun jacht op een zeldzaam honkbalkaartje. Voor veteraan Jimmy (Bruce Willis) is het kaartje zijn enige hoop te kunnen betalen voor de aankomende bruiloft van zijn dochter (Michelle... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: