Filmografie Abbie Cornish

Biografie

Abbie Cornish (Lochinvar (New South Wales), 7 augustus 1982) is een Australisch actrice. Ze werd onderscheiden voor haar rollen in onder meer Somersault (2004) en Candy (2006). 
 
Cornish' eerste aanzienlijke rol was die van Simone Summers in de Australische politieserie Wildside (1997-1999), waarin ze negen afleveringen speelde. Een jaar na afloop speelde ze in de televisiefilm Close Contact, waarna ze in 2000 op het grote scherm debuteerde als Mickey Norris in The Monkey's Mask . 
 
Cornish speelde in 2001 opnieuw in een Australische televisieserie toen ze 26 afleveringen Reggie McDowell vertolkte in Outriders, maar vervolgde in 2003 haar filmcarrière, om te beginnen met de komedie Horseplay. De Australische verschijnt niettemin met name in dramafilms. 
 
Cornish groeide op samen met drie broers en een zusje op een boerderij in Australië. Ze werd vanaf haar dertiende gevraagd voor modellenwerk. De Australische kreeg haar eerste acteerwerk op haar vijftiende. Haar ouders scheidden toen Cornish zestien was.

Filmografie Abbie Cornish

Solace - Thriller
september 2015

Solace

Thriller Regie: Afonso PoyartMet: Anthony Hopkins, Jeffrey Dean Morgan,...John Clancy (Anthony Hopkins) is een gepensioneerde helderziende misdaadanalist. Wanneer een FBI-agent (Jeffrey Dean Morgan) en zijn partner (Abbie Cornish) te maken krijgen met een reeks bizarre moorden wordt Clancy erbij geroepen om te helpen bij het oplossen van de zaak en de seriemoordenaar...
W.E. - Drama, Romantisch
april 2012

W.E.

Drama, Romantisch Regie: MadonnaMet: Abbie Cornish, Natalie Dormer, Oscar Isaac,...W.E. is een romantisch drama op twee niveaus. De film richt zich afwisselend op de schandaalaffaire tussen Koning Edward VIII van Engeland en de gescheiden Amerikaanse vrouw Wallis Simpson en een eigentijdse romance tussen een getrouwde vrouw en een Russische veiligheidsagent.
Somersault
juni 2005

Somersault

 Regie: Cate ShortlandMet: Abbie Cornish & Sam WorthingtonBij gebrek aan echte affectie van haar jonge alleenstaande moeder neemt de zestienjarige Heidi (Abbie Cornish) haar toevlucht tot kortstondige seksuele relaties. Een confrontatie met haar moeder geeft de doorslag: Heidi loopt weg van huis en neemt de wijk naar het sneeuwoord Lake Jindabyne. Eens... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: