Filmografie Michael C. Hall

Biografie

Michael Carlyle Hall (Raleigh, 1 februari 1971) is een Amerikaans acteur. Hij brak door als acteur in de dramaserie Six Feet Under. Hierin speelde hij de rol van "David Fisher". De cast van Six Feet Under won zowel in 2003 als 2004 een Screen Actors Guild Award. Bij het grote publiek staat hij bekend als Dexter Morgan, uit de serie Dexter. Deze rol leverde hem meerdere malen een nominatie op voor een Emmy Award. Hij won hiervoor daadwerkelijk een Golden Globe in 2009, een Satellite Award en een Saturn Award (beide in 2007). 
 
Op 31 december 2008 trouwde Hall met actrice Jennifer Carpenter, die in de serie Dexter zijn zus speelt. Hall maakte op woensdag 13 januari 2010 openbaar dat hij al een tijd in behandeling was voor de ziekte van Hodgkin. Doktoren zouden dit niettemin in een vroeg stadium gevonden hebben en mede door tijdig ingrijpen zou de kanker inmiddels in remissie zijn. Wel zou hij nog een tijd door moeten gaan met behandelingen. Zijn echtgenote Carpenter vertelde op 23 april 2010 aan Associated Press dat Hall volledig genezen is. Op 14 december 2010 werd bekend dat Hall en Carpenter gaan scheiden.

Filmografie Michael C. Hall

Paycheck - Science-Fiction
februari 2004

Paycheck

Science-Fiction Regie: John WooMet: Ben Affleck, Uma Thurman, Aaron Eckhart,...Michael Jennings (Ben Affleck) is een wereldberoemde en briljante expert die werkt voor hightech bedrijven. Zodra een project is afgerond, wordt zijn geheugen gewist om te verhinderen dat hij bedrijfsgeheimen prijsgeeft. De zeer goed betaalde Jennings verwacht 4,4, miljard dollar te krijgen voor... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: