Filmografie Billy Connolly

Biografie

William "Billy" Connolly jr., CBE (Anderston, Glasgow, 24 november 1942) is een Schots komiek, acteur, muzikant en presentator. Zijn bijnaam luidt "The Big Yin". 
 
Connolly werd geboren in Anderston, Glasgow, in Schotland. Zijn moeder Mary Connolly werkte in een ziekenhuis als bediende in een cafetaria. In de vroege jaren 1960 werkte Billy Connoly nog als lasser van verwarmingsketels aan de scheepswerven van Glasgow, een carrière die hij tegen het einde van het decennium opgaf om folkzanger in de groep "Humblebums" (o.a. met Gerry Rafferty) te worden. Later trad hij ook op als solozanger. In de vroege jaren 1970 maakte hij de overgang van folkzanger met een komisch persona naar volwaardig cabaretier. Connolly is ook een acteur en verscheen in films als Indecent Proposal (1993), Muppet Treasure Island (1996) en Mrs Brown (1997), waarvoor hij werd genomineerd voor een BAFTA. 
 
In 2001 publiceerde Pamela Stephenson een biografie van haar man met de titel "Billy". Het schetst zijn carrière en leven, met inbegrip van het seksueel misbruik door zijn vader dat van zijn tiende tot zijn veertiende jaar duurde. Connolly schreef ook zelf verschillende boeken, waaronder Billy Connolly (eind 1970) en Gullible's Travels (begin 1980), beide op basis van zijn podiumact, maar ook boeken op basis van een aantal van zijn "World Tour" tv-series. 
 
Connolly is twee keer getrouwd: de eerste keer met Iris Pressay, waar hij in 1985 van scheidde, en sinds 1989 is hij getrouwd met Pamela Stephenson.

Filmografie Billy Connolly

Garfield 2 - Animatie Film
augustus 2006

Garfield 2

Animatie Film Regie: Tim HillGarfield wordt per ongeluk verwisseld met de 'Royal Cat' op Buckingham Palace. Zodoende krijgt hij eindelijk het koninklijke leven waar hij altijd al van heeft gedroomd!

Nieuws over Billy Connolly

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: