Filmografie Nasrdin Dchar

Biografie

Nasrdin Dchar (Steenbergen, 5 november 1978) is een Nederlands acteur van Marokkaanse afkomst. Hij is bekend van onder meer de televisieseries Shouf Shouf!, Deadline (Vara), De Troon en De vloer op. In 2010 was hij in de bioscoop te zien in de boekverfilming Tirza. 
 
Naast zijn televisie- en filmwerk staat Dchar het gehele seizoen op het toneel. Hij heeft producties gedaan bij onder andere Theatergroep Made in da Shade (tegenwoordig productiehuis MC), Het Waterhuis (tegenwoordig Siberia), Het Toneel Speelt, en hij is een vaste gastacteur bij het Ro Theater. In seizoen 2010/2011 speelde Dchar in theater Bellevue de succesvoorstelling Oumi, die scenariste Maria Goos speciaal voor hem had geschreven. Voor het Theaterfestival van 2011 werd Oumi uitgekozen als "director's choice". Verder is Dchar in seizoen 2011/2012 te zien in de producties Branden en Kust van het Ro Theater. 
 
In 2011 is Dchar te zien in de bioscoopfilms Rabat en Lotus. In het voorjaar van 2011 werkte hij aan de oorlogsfilm Süskind, dat op 19 januari 2012 in première ging. In december 2012 ging de film De groeten van Mike! in première, waar Dchar een rol in had. 
 
In 2013 was Dchar te zien in de serie 't Schaep in Mokum als Hassan. 
 
Nasrdin Dchar is de winnaar van het Gouden Kalf voor beste acteur in 2011. Nasrdin is de eerste Nederlands-Marokkaanse acteur die een Gouden Kalf won.

Filmografie Nasrdin Dchar

Wolf - Politie, Drama

Wolf

Politie, Drama Regie: Jim TaihuttuMet: Marwan Kenzari & Nasrdin DcharMajid (Marwan Kenzari) is een jonge kickboxer geboren en getogen in een troosteloze achterstandswijk. Na een gevangenisstraf moet hij zijn leven weer op de rails zien te krijgen. Veel perspectief heeft hij daarbij niet. Verstoten door zijn familie en zonder opleiding is hij aangewezen op zijn... Verder lezen...
Klem

Klem

 Regie: Ish Ait HamouMet: Veerle Dobbelaere & Nasrdin DcharOp een zonnige winterochtend, zitten Els, een voormalige chirurge en de Palestijnse vluchteling Sulayman toevallig tegenover elkaar in de trein. Niets doet vermoeden hoe groot de impact van hun gesprek zal zijn: het zet hun levens op een nieuw spoor.

Nieuws over Nasrdin Dchar

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: