Filmografie William H. Macy

Biografie

William Hall Macy jr. (Miami, Florida, 13 maart 1950) is een Amerikaans televisie-, film- en theateracteur en -regisseur. Hij brak door met zijn hoofdrol in de film Fargo (1996) van Joel en Ethan Coen en speelde onder meer dr. David Morgenstern in de televisieserie ER. 
 
Macy's vader (eveneens William Hall Macy genaamd) was in de Tweede Wereldoorlog piloot van een B-17 bommenwerper, en werkte na de oorlog onder andere in de bouw, en bij Dun & Bradstreet voor hij een verzekeringsbedrijf overnam. Zijn moeder Lois was oorlogsweduwe sinds 1943, en hertrouwd met Macy sr. Zij had al een kind uit haar eerdere huwelijk, Fred Merrill. 
 
William Macy studeerde enige tijd diergeneeskunde, maar raakte tijdens zijn studie aan Goddard College in de ban van het theater. Hij kwam daar ook voor het eerst in contact met toneelschrijver David Mamet, met wie hij na zijn studie in 1971 een theatergezelschap begon in Chicago. 
 
In 1980 vertrok Macy naar New York, nadat hij enige tijd in Los Angeles had gewerkt. Hij speelde in die periode in meer dan vijftig Broadway en off-Broadway stukken, en kreeg zijn eerste camerarol in 1984 in een bijrol in The Boy Who Loved Trolls. Voor zijn rol in Fargo werd hij genomineerd voor een Academy Award, waarna hij een veelgevraagd filmacteur werd. Voor zijn televisiewerk in Door to Door en ER won hij diverse Emmy Awards. 
 
Macy trouwde in 1997 met actrice Felicity Huffman en zij hebben twee dochters. Zij wonen in Los Angeles. 
 
In 2012 kregen Macy en zijn vrouw op dezelfde dag allebei een ster op de Hollywood Walk of Fame. Zo'n dubbelceremonie voor een echtpaar was pas één keer eerder voorgekomen.

Filmografie William H. Macy

Cellular - Thriller
november 2004

Cellular

Thriller Regie: David R. EllisMet: Kim Basinger, William H. Macy, Chris EvansJessica Martin (Kim Basinger) wordt gegijzeld en haar zoontje wordt met de dood bedreigd als ze bepaalde informatie over de activiteiten van haar man niet wil geven. Ze slaagt erin om een stukgeslagen telefoon terug te laten werken en komt per ongeluk terecht op de gsm van Ryan (Chris Evans). Hij... Verder lezen...
Jurassic Park 3 - Avontuur

Jurassic Park 3

Avontuur Regie: Joe JohnstonMet: Sam Neill, Laura Dern, Téa Leoni, William H. Macy,...Dr. Alan Grant wil graag zijn dinosaurus-onderzoek voortzetten. Hij wordt door de rijke avonturier Paul Kirby en zijn vrouw Amanda uitgenodigd om als gastheer op te treden bij een tour over Isla Sorna. Hun vliegtuig stort echter neer, met als gevolg dat Grant weer tegenover de dino's komt te staan.

Nieuws over William H. Macy

Alec Baldwin voelt zich noch schuldig, noch verantwoordelijk - Actueel
Actueel

Alec Baldwin voelt zich noch schuldig, noch verantwoordelijk

Alec Baldwin heeft in een interview met de Amerikaanse nieuwszender ABC gezegd dat hij zich niet schuldig of zelfs verantwoordelijk voelt voor de dood van een cameravrouw op de filmset van "Rust". De acteur beweert dat hij de trekker van de revolver die het fatale schot loste niet overhaalde en dat... Verder lezen...
Film 'Bovary' krijgt vijf nominaties voor filmfestival Milaan - Actueel
Actueel

Film 'Bovary' krijgt vijf nominaties voor filmfestival Milaan

De film 'Bovary' van Jaco Van Dormael is vijf keer genomineerd voor het filmfestival van Milaan. Het gaat om een verfilming van het gelijknamige theaterstuk van Michaël De Cock dat nog steeds door ons land tourt. Maaike Neuville en Koen De Sutter nemen zowel in de film als in de theaterversie de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: