Filmografie Sien Eggers

Biografie

Sien Eggers (Lier, 24 april 1951) is een Belgische actrice. Ze speelt veel in theater, maar heeft ook een grote lijst gastoptredens in televisieseries en films. 
 
Ze is betrokken bij een hele rits producties van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg waaronder De Blauwe Maarschalk, De misantroop, Oedipus, Freuds laatste droom, Andromache en Diplodocus Deks. Met HETPALEIS speelde ze drie seizoenen de monoloog U bent mijn moeder. Ook met HETPALEIS volgde in december 2008 Armandus de zoveelste. In 2009 stond ze op de planken in de tournee van Twee oude vrouwtjes (zomer 2008 première in Posthuis Theater in Heerenveen) en Grey gardens van Compagnie De Koe. In 2012 deed ze opnieuw mee in een productie van HETPALEIS, De tocht van de olifant. 
 
In 1992 kreeg ze de Vlaamse Cultuurprijs Theater voor haar rol als dochter Sonja in de Arca productie Derniers Détails. In 1999 kreeg ze de VSCD Colombina-theaterprijs voor de beste vrouwelijke bijrol van het seizoen in De cocu magnifique oftewel de wonderbaarlijke hoorndrager van Het Toneelhuis. 
 
Eggers vertolkt rollen en gastrollen in allerhande Vlaamse televisieprogramma's vanaf 1978. In de reeks In De Gloria speelt ze de hoofdrol in heel wat memorabele sketches. Vooral In mijn poep is Vlaams televisie-erfgoed geworden. In Het eiland speelde Eggers de rol van Lydia Protut. In Van vlees en bloed speelt ze de rol van slagersvrouw Liliane Verstappen. In 2010 kreeg ze voor die rol de Vlaamse Televisie Ster voor beste actrice. 
 
In 2008 was ze acht vrijdagavonden op rij te zien op Canvas, als bijzitter bij Wim Helsen in Het Programma van Wim Helsen. 
 
Sien Eggers vertolkte ook in onder andere de volgende films een rol: Iedereen beroemd!, Onder de wolken, De Indringer en Linkeroever. 
 
In 2009-2010 maakte ze deel uit van de negenkoppige jury in de Eén-quiz De Slimste Mens ter Wereld.

Filmografie Sien Eggers

Los Flamencos - Komedie
september 2013

Los Flamencos

Komedie Regie: Daniel LamboMet: Herwig Ilegems, Peter van den Eede,...De drie stokoude gebroeders Fleminckx - in hun jonge jaren, de schrik van Turnhout -zitten op het einde van hun leven financieel aan de grond. Raoul, de man met het plan, overtuigt zijn twee broers nog één grote slag te slaan: de kluis van een bank openbreken via de aanpalende woning... een... Verder lezen...
Suske & Wiske en De Texas Rakkers - Animatie Film
juli 2009

Suske & Wiske en De Texas Rakkers

Animatie Film Regie: Mark Mertens & Wim BienVanuit zijn goed verborgen hoofdkwartier annex whisky stokerij in een verlaten mijn in de buurt van het stadje Dark City in Texas, heeft de gemaskerde boef Jim Parasijt het duivelse plan opgevat om de wereldbevolking te verkleinen met een Indiaans toverpoeder. Jim Parasijt wil "de grootste" zijn!... Verder lezen...

Nieuws over Sien Eggers

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: