Filmografie Sien Eggers

Geboortedatum: 24/04/51 (69 jaar)
 Nationaliteit: België

Biografie

Sien Eggers (Lier, 24 april 1951) is een Belgische actrice. Ze speelt veel in theater, maar heeft ook een grote lijst gastoptredens in televisieseries en films. 
 
Ze is betrokken bij een hele rits producties van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg waaronder De Blauwe Maarschalk, De misantroop, Oedipus, Freuds laatste droom, Andromache en Diplodocus Deks. Met HETPALEIS speelde ze drie seizoenen de monoloog U bent mijn moeder. Ook met HETPALEIS volgde in december 2008 Armandus de zoveelste. In 2009 stond ze op de planken in de tournee van Twee oude vrouwtjes (zomer 2008 première Lees de volledige biografie e in Posthuis Theater in Heerenveen) en Grey gardens van Compagnie De Koe. In 2012 deed ze opnieuw mee in een productie van HETPALEIS, De tocht van de olifant. 
 
In 1992 kreeg ze de Vlaamse Cultuurprijs Theater voor haar rol als dochter Sonja in de Arca productie Derniers Détails. In 1999 kreeg ze de VSCD Colombina-theaterprijs voor de beste vrouwelijke bijrol van het seizoen in De cocu magnifique oftewel de wonderbaarlijke hoorndrager van Het Toneelhuis. 
 
Eggers vertolkt rollen en gastrollen in allerhande Vlaamse televisieprogramma's vanaf 1978. In de reeks In De Gloria speelt ze de hoofdrol in heel wat memorabele sketches. Vooral In mijn poep is Vlaams televisie-erfgoed geworden. In Het eiland speelde Eggers de rol van Lydia Protut. In Van vlees en bloed speelt ze de rol van slagersvrouw Liliane Verstappen. In 2010 kreeg ze voor die rol de Vlaamse Televisie Ster voor beste actrice. 
 
In 2008 was ze acht vrijdagavonden op rij te zien op Canvas, als bijzitter bij Wim Helsen in Het Programma van Wim Helsen. 
 
Sien Eggers vertolkte ook in onder andere de volgende films een rol: Iedereen beroemd!, Onder de wolken, De Indringer en Linkeroever. 
 
In 2009-2010 maakte ze deel uit van de negenkoppige jury in de Eén-quiz De Slimste Mens ter Wereld

Filmografie Sien Eggers

Los Flamencos - Komedie

Los Flamencos

Komedie 
september 2013
Suske & Wiske en De Texas Rakkers - Animatie Film

Suske & Wiske en De Texas Rakkers

Animatie Film 
juli 2009

Nieuws over Sien Eggers

Jennifer Aniston dacht aan stoppen met acteren - Actueel

Jennifer Aniston dacht aan stoppen met acteren

Jennifer Aniston is één van de grote namen in Hollywood. De 51-jarige Amerikaanse actrice maakte bekend dat ze dacht aan de stopzetting van haar acteercarrière.
Babyteeth, de Grand Prix van het BRIFF speelt vanaf nu woensdag in de zalen - Actueel

Babyteeth, de Grand Prix van het BRIFF speelt vanaf nu woensdag in de zalen

Cinenews presenteert "Babyteeth", een portret van een rebels tienermeisje. Met een perfect evenwicht tussen humor en diepe emotie, raakte de film het hart van de jury van het recente BRIFF (Brussels International Film Festival). Babyteeth won er de Grand Prix!
Vanavond op TV: The Guest - Actueel

Vanavond op TV: The Guest

Kijk vanavond, nu dinsdag 29 september, om 20u40 op VTM4 naar "The Guest"!
De 20 beste komedieseries allertijden - Actueel

De 20 beste komedieseries allertijden

Wij maakten een overzicht van de allerbeste komedieseries allertijden die zonder twijfel een lach op je gezicht zullen toveren.