Filmografie Sien Eggers

Geboortedatum: 24/04/51 (68 jaar)
 Nationaliteit: België

Biografie

Sien Eggers (Lier, 24 april 1951) is een Belgische actrice. Ze speelt veel in theater, maar heeft ook een grote lijst gastoptredens in televisieseries en films. 
 
Ze is betrokken bij een hele rits producties van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg waaronder De Blauwe Maarschalk, De misantroop, Oedipus, Freuds laatste droom, Andromache en Diplodocus Deks. Met HETPALEIS speelde ze drie seizoenen de monoloog U bent mijn moeder. Ook met HETPALEIS volgde in december 2008 Armandus de zoveelste. In 2009 stond ze op de planken in de tournee van Twee oude vrouwtjes (zomer 2008 première Lees de volledige biografie e in Posthuis Theater in Heerenveen) en Grey gardens van Compagnie De Koe. In 2012 deed ze opnieuw mee in een productie van HETPALEIS, De tocht van de olifant. 
 
In 1992 kreeg ze de Vlaamse Cultuurprijs Theater voor haar rol als dochter Sonja in de Arca productie Derniers Détails. In 1999 kreeg ze de VSCD Colombina-theaterprijs voor de beste vrouwelijke bijrol van het seizoen in De cocu magnifique oftewel de wonderbaarlijke hoorndrager van Het Toneelhuis. 
 
Eggers vertolkt rollen en gastrollen in allerhande Vlaamse televisieprogramma's vanaf 1978. In de reeks In De Gloria speelt ze de hoofdrol in heel wat memorabele sketches. Vooral In mijn poep is Vlaams televisie-erfgoed geworden. In Het eiland speelde Eggers de rol van Lydia Protut. In Van vlees en bloed speelt ze de rol van slagersvrouw Liliane Verstappen. In 2010 kreeg ze voor die rol de Vlaamse Televisie Ster voor beste actrice. 
 
In 2008 was ze acht vrijdagavonden op rij te zien op Canvas, als bijzitter bij Wim Helsen in Het Programma van Wim Helsen. 
 
Sien Eggers vertolkte ook in onder andere de volgende films een rol: Iedereen beroemd!, Onder de wolken, De Indringer en Linkeroever. 
 
In 2009-2010 maakte ze deel uit van de negenkoppige jury in de Eén-quiz De Slimste Mens ter Wereld

Filmografie Sien Eggers

Los Flamencos - Komedie

Los Flamencos

Komedie 
september 2013
Suske & Wiske en De Texas Rakkers - Animatie Film

Suske & Wiske en De Texas Rakkers

Animatie Film 
juli 2009

Nieuws over Sien Eggers

5 series voor de fans van Stranger Things - Actueel

5 series voor de fans van Stranger Things

Wij maakten een overzicht van alle series gelijkaardig aan Stranger Things om zo het wachten op het nieuwe seizoen iets aangenamer te maken. Veel kijkplezier!
Nieuwe HBO-series die je moet gezien hebben - Actueel

Nieuwe HBO-series die je moet gezien hebben

We weten allemaal dat HBO garant staat voor kwalitatieve series. Kijk maar naar de titels als Game of Thrones, The Soprano's, Chernobyl, Six Feet Under... En we kunnen zo nog wel even doorgaan. Week in week uit blijven ze nieuwe topseries aanleveren. Hier zijn de nieuwste series die je niet mag... Verder lezen...
Billie Eilish zet titelsong van nieuwe Bond-film online - Actueel

Billie Eilish zet titelsong van nieuwe Bond-film online

Gisteren loste ze nog een korte teaser, maar vandaag heeft de Amerikaanse zangeres Billie Eilish de titelsong van de nieuwe James Bond-film, "No Time To Die", online gezet. Het gelijknamige nummer is een ballad met een klassieke 007-sound.
Billie Eilish laat fans al kort proeven van Bond-song - Actueel

Billie Eilish laat fans al kort proeven van Bond-song

In april gaat de nieuwe James Bond-film, "No Time To Die", in wereldpremière. Traditioneel hoort bij iedere Bond-film ook een nieuwe soundtrack. Dit jaar wordt die verzorgd door Billie Eilish. De zangeres deelde op Instagram alvast een teaser van haar nummer.
Greta Thunberg krijgt eigen tv-serie - Actueel

Greta Thunberg krijgt eigen tv-serie

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg krijgt haar eigen realityshow. Het programma zal de 17-jarige Thunberg volgen tijdens haar acties tegen de klimaatverandering.
Populaire reeks 'Sex Education' krijgt vervolg - Actueel

Populaire reeks 'Sex Education' krijgt vervolg

De razend populaire reeks 'Sex Education' krijgt een vervolg, zo maakte Netflix via sociale media bekend. Seizoen twee is nog maar een maand uit, maar toch staat een derde seizoen al op de planning.
'Dancing on the Ceiling' in Cinema Zed! - Actueel

'Dancing on the Ceiling' in Cinema Zed!

The Academy nomineerde dit jaar geen enkele vrouw voor de Oscar voor Beste Regisseur. En dat is eerder de regel dan de uitzondering: in 92 jaar tijd werden slechts vijf vrouwen genomineerd in deze categorie. Op 8 maart staat Leuven in het teken van internationale vrouwendag. Met curator Cecilia... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox