Filmografie Mia Kirshner

Biografie

Mia Kirshner (Toronto, 25 januari 1975) is een Canadese actrice. Ze speelt sinds 2004 één van de vaste personages in de televisieserie The L Word. 
 
Kirshner is een dochter van joodse ouders. Haar vader is journalist bij Canadian Jewish News. Hij leerde Kirshners moeder, een Bulgaars-joodse vluchteling, kennen in Israël. 
 
Kirshner studeerde Russische letterkunde en filmwetenschappen aan de McGill-universiteit in Montreal. Ze kreeg haar eerste filmrol in 1993. In Love and Human Remains speelde ze de rol van Benita en werd daarvoor genomineerd voor de Genie voor 'beste vrouwelijke bijrol'. Een jaar later werd haar rol in Exotica (1994) bekroond met de Critics Choice Award van Filmfestival Cannes[bron?]. Ze speelde ook mee in de film Not Another Teen Movie (2001). 
 
Kirshner speelde Mandy in de televisieserie 24. Ze was als zodanig te zien in het eerste, tweede en vierde seizoen. Daarnaast behoort ze sinds de start in 2004 tot de vaste cast van The L Word, waarin ze Jenny Schecter speelt. Sinds december 2009 speelt ze Isobel Flemming-Saltzman in de televisieserie The Vampire Diaries.

Filmografie Mia Kirshner

Nieuws over Mia Kirshner

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: