Filmografie Rossy de Palma

Biografie

Rosa Elena García Echave (16 september 1964, Palma de Mallorca, Spanje) bekend als Rossy de Palma, is een Spaanse actrice die vooral bekend is als speelster in verschillende films van de regisseur Pedro Almodóvar en vanwege haar markante uiterlijk waarvan vooral haar zeer grote neus opvallend is. 
 
In het begin van de jaren 80 zong ze bij de groep Peor Imposible (Slechter Onmogelijk), de producties van deze groep pasten perfect in de sfeer van de movida madrileña, de beweging van kunstenaars die in deze tijd van democratisering na de dood van Franco provocerende en soms schokkende kunst maakten. Ze werkte ook in een nachtclub en heeft daar kennisgemaakt met Almodóvar. 
 
Ze is in diverse films van de bekende regisseur te zien, waaronder: Mujeres al borde de un ataque de nervios, ¡Átame!, La ley del deseo, La flor de mi secreto en Kika, voor haar rol van lesbische huishoudster in de laatste film werd ze genomineerd voor de Goya, de grootste Spaanse film-onderscheiding. Daarnaast werkte ze ook met andere regisseurs en is ze ook fotomodel geweest onder andere voor Jean-Paul Gaultier. Tegenwoordig werkt en woont ze met haar twee kinderen in Parijs, de samenwerking met de Franse regisseur Karim Dridi is haar goed bevallen en ze is daarna in een aantal Franse speelfilms te zien geweest.

Filmografie Rossy de Palma

Julieta - Drama
mei 2016

Julieta

Drama Regie: Pedro AlmodóvarMet: Adriana Ugarte, Inma Cuesta, Rossy de Palma,...Het verhaal van Julieta, vanaf 1985 tot het heden. Julieta probeert te overleven op de rand van waanzin. Haar leven wordt gekenmerkt door een reeks van gebeurtenissen rondom de verdwijning van haar dochter. Als gevolg van het lot, schuldgevoel en een ondoordringbaar mysterie verlaat ze degenen die... Verder lezen...

Nieuws over Rossy de Palma

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: