Filmografie Rossy de Palma

Geboortedatum: 16/09/64 (56 jaar)
Meisjesnaam: Rosa Elena García Echave
 Nationaliteit: Spanje

Biografie

Rosa Elena García Echave (16 september 1964, Palma de Mallorca, Spanje) bekend als Rossy de Palma, is een Spaanse actrice die vooral bekend is als speelster in verschillende films van de regisseur Pedro Almodóvar en vanwege haar markante uiterlijk waarvan vooral haar zeer grote neus opvallend is. 
 
In het begin van de jaren 80 zong ze bij de groep Peor Imposible (Slechter Onmogelijk), de producties van deze groep pasten perfect in de sfeer van de movida madrileña, de beweging van kunstenaars die in deze tijd van democratisering na de dood van Franco provocerende en soms scho Lees de volledige biografie okkende kunst maakten. Ze werkte ook in een nachtclub en heeft daar kennisgemaakt met Almodóvar. 
 
Ze is in diverse films van de bekende regisseur te zien, waaronder: Mujeres al borde de un ataque de nervios, ¡Átame!, La ley del deseo, La flor de mi secreto en Kika, voor haar rol van lesbische huishoudster in de laatste film werd ze genomineerd voor de Goya, de grootste Spaanse film-onderscheiding. Daarnaast werkte ze ook met andere regisseurs en is ze ook fotomodel geweest onder andere voor Jean-Paul Gaultier. Tegenwoordig werkt en woont ze met haar twee kinderen in Parijs, de samenwerking met de Franse regisseur Karim Dridi is haar goed bevallen en ze is daarna in een aantal Franse speelfilms te zien geweest

Filmografie Rossy de Palma

Julieta - Drama

Julieta

Drama 
mei 2016

Nieuws over Rossy de Palma