Filmografie Debbie Reynolds

Biografie

Debbie Reynolds (El Paso, Texas, 1 april 1932) is een Amerikaans actrice en zangeres. 
 
Debbie Reynolds werd geboren als Mary Frances Reynolds in El Paso, maar in 1939 verhuisde haar familie naar Burbank in Californië, waar zij in 1948 de Miss Burbank-verkiezing won. Hierdoor kreeg ze een contract bij filmmaatschappij Warner Brothers Pictures De maatschappij gaf haar een nieuwe voornaam en haar eerste rolletjes in films. 
 
In 1952 kreeg Reynolds een rol in de musical Singin' in the Rain. Ze was onervaren en kon niet tapdansen, en hoofdrolspeler Gene Kelly was ertegen dat zij gecast werd, maar ze speelde toch mee en de film werd een groot succes. 
 
Reynolds heeft in de loop van haar carrière in vele films gespeeld, en acteert ook nu nog. Het hedendaagse publiek kent haar voornamelijk van de rol als Bobby Adler, de moeder van Grace in de populaire sitcom "Will & Grace". Ze is één van de weinige acteurs uit MGM's 'Gouden eeuw van musicals' die nog steeds actief is in de filmwereld. Ze kreeg een Oscar voor haar rol in The Unsinkable Molly Brown, en Golden Globes voor The Debbie Reynolds Show op televisie en voor de film Mothers. 
 
Debbie Reynolds is drie keer getrouwd geweest: van 1955 tot 1959 met zanger Eddie Fisher, van 1960 tot 1973 met Harry Karl, en van 1984 tot 1994 met Richard Hamlett. Met Eddie Fisher kreeg ze twee kinderen, actrice Carrie Fisher (1956) en Todd Fisher (1958).

Filmografie Debbie Reynolds

Halloweentown

Halloweentown

 Regie: Duwayne DunhamMet: Debbie Reynolds, Kimberly J. Brown, Judith HoagMarnie, Sophie en Dylan Piper kijken raar op van het nieuws dat hun oma, Aggie Cromwell hen brengt. Tijdens haar jaarlijkse bezoekje laat die zich namelijk terloops ontvallen dat ze een heks is. De kinderen beschikken volgens haar ook over toverkrachten, net als hun oma en hun moeder Gwen.

Nieuws over Debbie Reynolds

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: