Filmografie Steven Tyler

Biografie

Steven Victor Tallarico (26 maart 1948, Yonkers, Verenigde Staten), beter bekend als Steven Tyler, is de zanger van de rockband Aerosmith. 
 
Bekende eigenschappen van Tyler zijn z'n brede mond en het sjaaltje dat vaak aan zijn microfoonstandaard hangt. 
 
In 1969 leerde Tyler Joe Perry kennen met wie een jaar later de band Aerosmith vormde samen met Tom Hamilton en later Ray Tabano en Joey Kramer. Aerosmiths grootste hits waren de nummers Walk This Way, Love in an Elevator, Crazy en I Don't Want to Miss a Thing.  
 
Tyler en Joe Perry worden ook de "Toxic Twins" genoemd vanwege hun excessief gebruik van drugs. 
 
In de jaren 70 en 80 stond Tyler bekend om zijn overmatig drugsgebruik. Midden jaren 80 werd hij onderworpen aan een ontwenningskuur en hij zou sinds dan clean zijn.  
 
Zijn dochter is de bekende actrice Liv Tyler. Aanvankelijk dacht Liv Tyler dat Todd Rundgren haar vader was, omdat deze haar had opgevoed. Later erkende Liv Steven Tyler als haar vader.

Filmografie Steven Tyler

Be Cool - Komedie, Muziek
maart 2005

Be Cool

Komedie, Muziek Regie: F Gary GrayMet: John Travolta, Uma Thurman, Danny De Vito,...Chili Palmer is een coole, manipulerende gangster die nergens voor terugdeinst. Door steeds op eigen houtje te handelen en enkel zijn eigen erecode te respecteren (diplomatie boven fysiek geweld), bouwde hij een stevige reputatie op in Hollywood. Enkele jaren na de release van zijn eerste film... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: