Filmografie Sacha Baron Cohen

Geboortedatum: 13/11/71 (49 jaar)
Jongensnaam: Sacha Noam Baron Cohen
 Nationaliteit: Engeland

Biografie

Sacha Baron Cohen is een Britse komiek, vooral bekend van zijn alter ego's Ali G en Borat. In zijn programma's doet hij dikwijls interviews met bekende en onbekende personen, waarbij hij altijd in zijn rol blijft. 
 
Baron Cohen groeide op in een Joods middenklassengezin. Hij was de tweede van drie zoons. Hij studeerde geschiedenis aan Christ's College, Cambridge.  
 
Baron Cohen werd bekend toen hij als Ali G optrad in The Eleven O'Clock Show op het Britse Channel 4. In 2000 kwam er een vervolg op de serie met Da Ali G Show, waarmee hij het jaar daarop de B Lees de volledige biografie BAFTA Award won voor beste comedyserie. In 2003 waaide de show over naar de Verenigde Staten.  
 
Andere fictieve karakters van Baron Cohen zijn Borat, een televisieverslaggever uit Kazachstan, en Bruno, een homoseksuele Oostenrijkse modeverslaggever. 
 
Over Borat verscheen eind 2006 een film in de zalen: Borat: Cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan. Over Bruno zal in de toekomst ook een film gemaakt worden.  
 
Eind 2007 verklaarde Cohen zijn typetjes Ali G en Borat niet langer te zullen spelen. 
 
Baron Cohen is sinds 2004 verloofd met de Australische actrice Isla Fisher. Het stel heeft één dochter, Olive Cohen geboren 17 oktober 2007

Filmografie Sacha Baron Cohen

The Brothers Grimsby - Komedie

The Brothers Grimsby

Komedie 
april 2016
The Dictator - Komedie

The Dictator

Komedie 
mei 2012
Brüno - Komedie

Brüno

Komedie 
juli 2009