Filmografie Michel Galabru

Geboortedatum: 27/10/22 (98 jaar)
Jongensnaam: Michel Louis Edmond Galabru
 Nationaliteit: Frankrijk

Biografie

Michel Galabru (Safi, Marokko, 27 oktober 1922) is een Franse acteur. Hij werd vooral bekend door zijn rol als "adjudant Jérôme Gerber" in de Franse film Le Gendarme de Saint-Tropez. 
 
Galabru werd geboren in Marokko (ex-kolonie van Frankrijk), maar bracht het grootste deel van jeugd door in het landelijke Avène, Hérault. Hoewel Galabru liever eerst profvoetballer wilde worden, werd hij uiteindelijk acteur. 
 
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Galabru opgeroepen door de Service du Travail Obligatoire en vervolgens naar Joegoslavië gestuurd om er te werken Lees de volledige biografie n. 
 
Na zijn studies aan het Jezuïetencollege Saint-Louis de Gonzague in Parijs, begon Michel Galabru zijn carrière als acteur bij Comédie-Française (van 1950 tot 1957) alvorens te werken in de filmwereld. In 1951 maakte hij zijn debuut op het witte doek met de film Ma femme, ma vache et moi van Jean-Devaivre. Vervolgens speelde hij in het theater, en in 1961 keerde hij terug naar het witte doek met de film La guerre des boutons van Yves Robert 
 
Vanaf 1964 vertolkte Galabru, naast Louis de Funès, de rol van "adjudant Jérôme Gerber" in de Gendarme de Saint-Tropez-films, waardoor hij wereldfaam kreeg. 
 
Galabru speelde in totaal in meer dan 200 films. Hiervoor kreeg hij ook verschillende filmprijzen

Filmografie Michel Galabru