Filmografie Jérémie Elkaïm

Biografie

Jérémie Elkaïm (Parijs, 29 augustus 1978) is een Frans filmacteur, regisseur en scenarioschrijver, die onder meer bekend werd door de rol van Mathieu in Presque rien. 
 
Op 17-jarige leeftijd is Elkaïm coauteur van Un léger différent, een kortfilm waarin hij zelf ook meespeelt en waarvoor hij een prijs krijgt op het festival van Clermont-Ferrand. Hij wordt ontdekt door François Ozon, die hem een rol aanbiedt in de kortfilm Scènes de lit. Presque rien van Sébastian Lifshitz is zijn eerste langspeelfilm en betekende tevens zijn grote doorbraak. Vervolgens speelde hij in films van Bertrand Bonello, Gilles Marchand, Catherine Corsini, Benoît Jacquot et Emmanuel Salinger. Op het kleine scherm was hij te zien als Paul Delorme in de Franse remake van The Office, Le Bureau. 
 
In 2010 schrijf hij samen het scenario van de eerste langspeelfilm van Valérie Donzelli, La Reine des pommes en vertolkt er tevens enkele rollen in de film. La Reine des pommes is zowel bij het publiek als bij de pers een succes. Hij regisseert teven zijn eerste kortfilm Manu, genomineerd op het het kortfilmfestival van Clermont-Ferrand. 
 
Op de 64ste editie van het Filmfestival van Cannes in 2011 prijkt hij in Polisse van Maïwenn, die bekroond werd met de prix du jury en La guerre est déclarée, de tweede langspeelfilm van Valérie Donzelli, de opener van het Semaine de la critique. 
 
Samen met Valérie Donzelli heeft hij twee kinderen. Het koppel is ondertussen uit elkaar, maar ze werken nog geregeld samen zowel op het scherm als achter de schermen.

Filmografie Jérémie Elkaïm

Nieuws over Jérémie Elkaïm

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: