Filmografie Pedro Almodóvar

Biografie

Pedro Almodóvar Caballero (Calzada de Calatrava, 24 september 1951) is een Spaanse filmregisseur. 
 
Almodóvar begon zijn carrière in de jaren van de movida madrileña. Na de dood van Franco en het proces van democratisering dat daarop volgde, uitten jonge kunstenaars zich met werk dat provocerend, soms zelfs choquerend werd ervaren. In zijn films komen nu nog steeds (maar in die tijd helemaal) vaak thema's als prostitutie, homoseksualiteit, drugsgebruik, travestie, transseksualiteit en misstanden in de katholieke kerk aan de orde. 
 
De regisseur heeft een sterke voorkeur voor een aantal actrices, die in veel van zijn films terugkeren.

Filmografie Pedro Almodóvar

The Human Voice - Korte Film

The Human Voice

Korte Film Regie: Pedro AlmodóvarNa een relatie van vijf jaar wordt een vrouw door haar geliefde aan de kant geschoven. Op de dag voor hij gaat trouwen met zijn nieuwe vriendin wacht ze wanhopig zijn telefoontje af. Dit wordt het laatste gesprek tussen het voormalige stel.
Julieta - Drama
mei 2016

Julieta

Drama Regie: Pedro AlmodóvarMet: Adriana Ugarte, Inma Cuesta, Rossy de Palma,...Het verhaal van Julieta, vanaf 1985 tot het heden. Julieta probeert te overleven op de rand van waanzin. Haar leven wordt gekenmerkt door een reeks van gebeurtenissen rondom de verdwijning van haar dochter. Als gevolg van het lot, schuldgevoel en een ondoordringbaar mysterie verlaat ze degenen die... Verder lezen...
Volver - Dramatische komedie
mei 2006

Volver

Dramatische komedie Regie: Pedro AlmodovarMet: Penélope Cruz, Carmen Maura, Lola DuenasNa haar dood keert een moeder terug naar haar familie om de omstandigheden te veranderen die ze in het eigenlijke leven niet voor elkaar kreeg. Haar verschijning geeft veel troost aan haar dochters en kleinkind. Een verhaal over drie generaties vrouwen in het hedendaagse Spanje.
Carne Tremula - Drama
januari 1998

Carne Tremula

Drama Regie: Pedro AlmodovarNa een vrijpartij in een disco besluit de 20-jarige Victor bij Elena langs te gaan. Het bezoek loopt anders dan verwacht. Ze voelt zich bedreigd en bedreigt hem met haar vaders pistool. Hij weet het van haar af te pakken, terwijl de politie binnenkomt. Het pistool gaat per ongeluk af. Een agent... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: