Filmografie Kylie Minogue

Biografie

Kylie Ann Minogue is een Australische zangeres en actrice.  
 
Kylie wordt op 28 mei 1968 in Melbourne als oudste dochter van een Australische vader en een moeder uit Wales. ze heeft een zus, Dannielle, die ook bekend is als zangeres onder de naam Dannii is en een broer, Bredan die cameraman is. 
Kylie groeit op in Melbourne's buitenwijk Surrey Hills in een eenvoudig huisje waar Ron Minogue kostwinnaar is als accountant. Carol is huismoeder, en had voor de geboorte van Kylie een carrière als balletdanseres. 
 
Kylies carrière wordt gekenmerkt door haar opkomst als kindsterretje in een soapserie.  
Kylie krijgt in 1979 haar eerste televisierol in de televisieserie The Sullivans. Haar carrière start echt in februari 1986 als ze auditie doet voor de Australische televisieserie Neighbours. Ze speelt hierin Charlene Mitchell te spelen, een jongensachtige monteur.  
 
Tijdens een liefdadigheidsbal in Melbourne met andere Neighbours-acteurs, zingt Minogue een nummer van Little Eva: "The Loco-Motion". Ze krijgt vervolgens een platencontract aangeboden en het nummer wordt op single uitgebracht (onder de titel 'Locomotion'). Ze staat er zeven weken mee op nummer 1 in Australië en het wordt de best verkochte single van het jaar. Dit succes ontgaat producerstrio Stock, Aitken & Waterman (SAW) niet en zij nodigen Kylie uit om naar Londen te komen om een lied op te nemen. Het verhaal wil dat de producers vergeten waren dat Kylie zou komen en dat zij het nummer I Should Be So Lucky in veertig minuten schreven terwijl Minogue op de gang zat te wachten. Het nummer betekent de internationale doorbraak van Kylie begin 1988. Het album Kylie en een aantal hits volgen (waaronder een opnieuw opgenomen versie van The Loco-Motion). Aan het eind van het jaar brengt ze het nummer Especially for you uit, een duet met Neighbours-collega Jason Donovan. In 1989 verschijnt het tweede album Enjoy Yourself met onder meer de hit Hand on your Heart. Kylie gaat dan ook voor het eerst op tournee door Engeland en Australië. Rond 1990 krijgt Kylie een relatie met INXS-zanger Michael Hutchence en wil ze af van haar zoetsappige imago. Ze eist dat Stock, Aitken en Waterman het nieuwe nummer Better The Devil You Know opnieuw mixen, dit keer met een wat gedurfder en volwassener sound. De videoclip die ze bij het nummer maakt, laat ze pas zien aan het producerstrio als die klaar is. In de video is Kylie voor het eerst als 'sexy en uitdagende vamp' te zien, iets wat Stock, Aitken en Waterman niet voor ogen hadden met de voormalige soapster. In haar daaropvolgende clips voor Step Back in Time, What Do I Have to Do en Shocked zet Kylie die trend voort. Op het album waar deze hits vanaf komen - Rhythm of Love - werkt Kylie voor het eerst samen met andere songschrijvers en producers, onder wie Stephen Bray, bekend van zijn werk voor Madonna. Hoewel Kylies contract voor drie albums met SAW hiermee ten einde komt, halen de drie heren Kylie over nog een vierde album te maken. Kylie stemt toe en maakt Let's Get To It, haar laatste album met SAW dat in 1991 verschijnt. Echte hits komen hier echter niet vanaf en na het uitbrengen van een Greatest Hits-album in 1992 breekt Kylie definitief met Stock, Aitken & Waterman. 
 
Na het vertrek bij SAW tekent Kylie een lucratief contract bij het hippe dancelabel DeConstruction. In 1994 komt ze terug met de single Confide in Me. Het wordt een groot succes: de single komt in een tiental landen op de eerste positie terecht en in een groot aantal landen in de top 10. Na deze single verschijnt het album Kylie Minogue, waarop ze onder meer samenwerkt met de Pet Shop Boys en M People. Wereldwijd gaan ongeveer 2,5 miljoen exemplaren over de toonbank, beduidend minder dan haar eerdere albums. In Nederland komt het album niet in de hitlijsten. 
 
In 1995 bestormt Kylie samen met Nick Cave, de "Australian Prince of Darkness", de hitlijsten met het duet Where the Wild Roses Grow. Dit nummer wordt een grote hit wereldwijd. 
 
In 1997 verschijnt Kylies meest persoonlijke album tot dan toe: Impossible Princess. Het album wordt in Europa geen succes, maar doet in Australië goede zaken: het wordt zelfs haar bestverkopende plaat sinds 1988 en bekroond met dubbel platina. De pers was over het algemeen lovend over dit album en de gedurfde weg die Minogue was ingeslagen. De sfeer en sound hebben iets weg van (het later verschenen album) Ray of Light van Madonna. Veel fans van Kylie zien Impossible Princess als haar beste werk tot nu toe. 
 
Door de tegenvallende verkoopresultaten van Impossible Princess besluiten Kylie en DeConstruction ieder hun eigen weg te gaan. Kylie zingt in 1999 een duet met de Pet Shop Boys op hun album Nightlife, getiteld In Denial. Hetzelfde jaar tekent ze een contract bij platenlabel Parlophone. 
 
Kylie besluit haar experimentele periode achter zich te laten en terug te keren naar de commerciële popmuziek. Na haar contract met Parlophone verschijnt in 2000 de eerste single Spinning Around. Dit nummer belandt meteen op de eerste plaats van de Britse en Australische charts en wordt ook in Nederland een hit. In Groot-Brittannië is Kylie nu de tweede artiest (naast Madonna) die nummer 1-hits heeft gescoord in de 80's, 90's en 00's. Op het album Light Years dat hierop volgt, staan voornamelijk vrolijke en ongecompliceerde popdeuntjes, met een knipoog naar de seventies. Robbie Williams en zijn toenmalige vaste songschrijver Guy Chambers schrijven drie nummers voor het album, waaronder Kids, een duet met Robbie dat ook een grote hit wordt. Williams en Chambers schrijven ook Your Disco Need You, wat uitgroeit tot een favoriet in de gayscene (waar Kylie haar grootste groep en meest trouwe aanhangers heeft). In 2000 gaat ze op tournee door Australië en Europa met de On A Night Like This Tour. Ook test ze tijdens deze show voor het eerst het nieuwe nummer Can't Get You Out of My Head uit op het publiek. In september 2001 verschijnt het nummer op single. Mede dankzij de zeer stijlvolle videoclip, wordt dit de grootste hit uit Kylies carrière. In meer dan veertig landen (inclusief Nederland) komt het nummer op de hoogste positie in de hitlijsten. Zelfs in de Verenigde Staten, waar Kylie tot dan toe weinig succes heeft, loopt men warm voor het nummer, het bereikt de zevende positie in de Billboard-charts. Het bijbehorende album Fever doet het wereldwijd enorm goed, met hits als Love At First Sight en In Your Eyes. In 2002 gaat Kylie opnieuw op tournee, met de Fever Tour. In november 2003 verschijnt het album Body Language, voorafgegaan door de hit Slow. Een jaar later, na het uitbrengen van haar tweede Greatest Hits-album Ultimate Kylie, volgt opnieuw een tournee: Showgirl: The Greatest Hits Tour. Op 17 mei 2005, wordt de tour afgebroken. Artsen hebben borstkanker geconstateerd bij de zangeres en ze wordt direct onder behandeling gesteld. 
 
 
In januari 2006 verklaren Kylies artsen dat de behandeling van haar ziekte, een operatie gevolgd door chemokuren, succesvol is verlopen. In juni 2006 wordt de zangeres gespot in opnamestudio's en maakt ze bekend weer aan het werk te gaan. Op 22 juni maakt Kylie bekend haar Showgirl Tour in Australië te hervatten vanaf 11 november 2006. Ze wijzigt de naam van de tour in The Showgirl Homecoming Tour.

Filmografie Kylie Minogue

Holy Motors - Drama
juli 2012

Holy Motors

Drama Regie: Leos CaraxMet: Denis Lavant, Michel Piccoli, Edith Scob,...Van dageraad tot zonsondergang, enkele uren uit het leven van Meneer Oscar, een duister wezen dat van het ene leven naar het andere reist. Hij is opeenvolgend zakenmagnaat, moordenaar, bedelaar, monster, familieman... Hij lijkt rolletjes te spelen en stort zijn ziel in de vertolking van elk van... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: