Filmografie Cher

Biografie

Cher is een Amerikaanse zangeres en actrice van Armeense afkomst. 
 
Cher werd geboren in El Centro, Californië. Ze werd bekend van het rock-'n-rollduo Sonny & Cher, samen met haar toenmalige echtgenoot Sonny Bono. Ook maakte ze toen al solo-opnamen. Sonny en Cher scheidden in 1975. Cher hertrouwde later met rock-'n-rollzanger Gregg Allman, en scheidde weer in 1979. Later volgden relaties met bassist Gene Simmons van Kiss en gitarist Les Dudek. Ze heeft twee kinderen, Chastity Bono en Elijah Blue Allman. 
 
Behalve zangeres is Cher ook actrice. Ze speelde onder meer in de films Mermaids, Silkwood, Mask, Suspect en Moonstruck. Voor de laatste film ontving ze in 1988 een Oscar voor beste actrice. 
 
Als zangeres scoorde Cher in 1993 nog een grote hit met een heruitgave van I got you babe, samen met het tekenfilmduo Beavis & Butthead van MTV. Begin 1999 behaalde ze de eerste plaats met het nummer Believe.

Filmografie Cher

Burlesque - Drama, Muziek
december 2010

Burlesque

Drama, Muziek Regie: Steve AntinMet: Christina Aguilera, Cher, Stanley Tucci,...Ali ( Christina Aguilera ) is een meisje uit een klein dorp met een grote stem. Ze ruilt haar vertrouwde omgeving voor een onzekere toekomst en achtervolgt haar dromen in LA. Ze komt terecht in The Burlesque Lounch, een majestueus theatres op zijn retour. Ali kan er beginnen als serveuse bij Tess (... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: