Filmografie Chris Martin

Biografie

Zanger, gitarist en pianist van de Britse band Coldplay. Martin werd met de band bekend na het geprezen debuutalbum Parachutes. Daarna brachten ze nog 2 albums uit. Naast Coldplay schrijft Martin ook nummers voor andere artiesten. Martin is getrouwd met actrice Gwyneth Paltrow, met wie hij 2 kinderen heeft. 
 
Martin werd als zoon van een boekhouder en een lerares in het zuidwesten van Engeland geboren. Zijn eerste school was de Sherborne School, een beroemde school in Dorset. Later vertrekt Martin naar Londen om op de University College London te gaan studeren. Als kleine jongen leerde Martin piano spelen. Op zijn vijftiende speelde hij gitaar in een lokale band. 
 
Tijdens de introductieweek van de universiteit ontmoet Martin Jonny Buckland. Samen proberen zij een band op te zetten. De twee ontmoeten op de universiteit ook Will Champion en Guy Berryman. Samen wagen ze een eerste poging. Martin begint samen met Buckland teksten te schrijven. 
 
Martin is op 5 december 2003 getrouwd met de Amerikaanse actrice Gwyneth Paltrow. Zij hebben samen een dochter (Apple Blythe Alison Martin, 14 mei 2004 in Londen) en een zoon (Moses Bruce Anthony Martin, 8 april 2006 in New York City).  
 
Martin is een fervent aanhanger van de Make Trade Fair-campagne. Dit is opgezet door Oxfam International, een organisatie die strijd tegen honger in de wereld en die ontwikkeling bevordert. Martin trad op tijdens de lancering van deze campagne op Trafalgar Square, Londen.

Filmografie Chris Martin


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: