Filmografie Tom Van Landuyt

Biografie

Tom Van Landuyt volgde een toneelopleiding aan Studio Herman Teirlinck.  
 
Hij werd vooral bekend op het televisiescherm door zijn rol als kotstudent Billie in de VTM-serie De kotmadam. Daarna zagen we hem ook in o.a. Teamspirit de serie, Sedes & Belli, Windkracht 10, Zone Stad als de informant en crimineel 'Ruige Ronny' en momenteel in Wittekerke. Binnenkort starten de opnames van de tweede reeks van de VTM-politieserie Zone Stad. Hij zal ook een hoofdrol vertolken in een nieuwe speelfilm: "Stroomversnellingen". De film wordt geproduceerd door Jan en Gilbert Dalemans ("de Dalemans brothers"). De opnames zijn gepland voor het najaar. 
 
 
Tom presenteerde ook het culturele programma OINC, de avontuurlijke programma's Kickx en Het Vuur van Wadi Rum op VT4, het spelprogramma Quix op de VRT en het live muziekprogramma Vox Pop op TV1.  
 
In het theater speelde hij hoofdrollen in Driekoningenavond, Midzomernachtsdroom, A Clockwork Orange, Fun en in de musicals Rent, Peter Pan, Sacco & Vanzetti en Kuifje. We zagen hem eveneens in Macbeth, Voorjaarsontwaken, Le Bal bij het Nederlands Toneel Gent (NTG). 
 
Naast acteren heeft Tom ook muzikaal talent. Hij is leadzanger bij Precious Limits en de LSP-Band, en zanger-componist in zijn solo cd Pig Party, de Soundtrack van de film Ad Fundum en Teamspirit. 
 
Tom sprak ook de stemmen in voor de tekenfilms Home on the Range, Sinbad, Dinosaur, The Road to El Dorado, Titan After Earth, Spy Kids, Cats & Dogs. Hij speelde de hoofdrol in de langspeelfilms Teamspirit 2, Teamspirit 1, She Good Fighter, Ad Fundum.  
 
Op 3 juli 2002 trouwde Tom met de Nederlandse actrice Angela Schijf. Samen hebben ze twee dochters: Bloem (17 juli 2004) en Mensje (9 september 2006).

Filmografie Tom Van Landuyt

Paniek op de Prairie - Animatie Film
juli 2004

Paniek op de Prairie

Animatie Film Regie: Will Finn & John SanfordWanneer melkveeboerderij "Patch of Heaven" te horen krijgt dat de boerderij zal worden onteigend, besluiten drie volgzame koeien (Judi Dench, Jennifer Tilly en Roseanne) dat het tijd wordt dat de koeien zich ermee gaan bemoeien. Om aan het benodigde geld te komen, bedenken de koeien een plan: ze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: