Infos

Geregisseerd door : Jia Zhang Ke
In de zalen vanaf: 23 juli 2003
Speelduur: 113 minuten
Land : China (2002)

 Synopsis

2001, een stadje in het Noorden van China. Xiao Ji en Bin Bin zijn negentien en vrienden. Ze hangen wat rond om de tijd te doden. Xiao Ji wordt verliefd op de knappe zangeres en model Qiao Qiao. Bin Bin heeft een relatie met een jonge studente, die binnenkort aan de universiteit van Bejing gaat studeren. 
Xiao Ji zit achter Qiao Qiao aan, ondanks de aanwezigheid van haar mafieuze vriend en manager. Hij beseft ergens wel dat hij een gevaarlijk spelletje speelt, maar trekt zich daar niets van aan. 
Op aandringen van zijn moeder probeert Bin Bin bij het leger binnen te raken, maar wordt niet aangenomen omdat hij hepatitis heeft. Hij spreekt er met niemand over en leent geld bij het boefje van de buurt. 
De twee vrienden staan onder invloed van de maatschappelijke veranderingen : de grootsteden worden steeds gemakkelijker bereikbaar en op TV zien ze hoe hun land evolueert op politiek en economisch vlak. Ook hun toekomst zien ze in het teken van financieel succes. Zijn voor hen alle middelen goed om aan geld te geraken ?

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

Emperors of Nothing - Documentaire
7
08 mei 2024

Emperors of Nothing

Documentaire Regie: Cédric GerbehayeEen meeslepende blik op het leven in een Brusselse gevangenis die berucht is om zijn bikkelharde omstandigheden. Via het dagelijkse leven van de mannen en vrouwen die er wonen, onthult de film de kwetsbaarheid en de hoop van een mensheid die zich probeert te verzetten tegen haar eigen ontkenning

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: