Infos

Geregisseerd door : Mike Figgis
Speelduur: 97 minuten
Land : Verenigde Staten (2000)
Originele taal: Engels

 Synopsis

Time Code brengt anderhalf uur uit het leven van 4 mensen uit Hollywood. Emma, die van haar man wil scheiden en haar hart gaat luchten bij haar therapeute, haar man Alex die gedumpt wordt door zijn minnares Rose omdat hij geen verdere hulp is voor haar carrière als actrice, Rose die, zonder dat ze het zelf weet, geschaduwd wordt door haar jaloerse ex-vriendin, de coke-verslaafde Lauren.  
Wat zeggen je vrienden over je wanneer je de deur buitengaat? Waar gaat je lief naartoe wanneer hij bij jou vertrekt? Van deze algemeen menselijke nieuwsgierigheid vertrekt Mike Figgis om één van de meest vernieuwende experimenten in de film voor te stellen. In Time Code wordt één verhaal verteld vanuit vier verschillende standpunten, naast elkaar getoond, zonder montage en in 'real time'. Het scherm is in vier hokjes opgedeeld en in elk hokje speelt zich het verhaal af van één van de vier hoofdpersonages. Figgis legt met zijn soundtrack wel telkens de nadruk op één van de verhalen, maar uiteindelijk is het de kijker die kiest welk verhaal hij wil volgen.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

Emperors of Nothing - Documentaire
7
08 mei 2024

Emperors of Nothing

Documentaire Regie: Cédric GerbehayeEen meeslepende blik op het leven in een Brusselse gevangenis die berucht is om zijn bikkelharde omstandigheden. Via het dagelijkse leven van de mannen en vrouwen die er wonen, onthult de film de kwetsbaarheid en de hoop van een mensheid die zich probeert te verzetten tegen haar eigen ontkenning

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: