Infos

Geregisseerd door : Dominik Moll
In de zalen vanaf: 13 juli 2011
Speelduur: 101 minuten
Land : Frankrijk, Spanje (2010)
Originele taal: Frans

 Synopsis

Le Moine (The Monk) is een adaptatie van de klassieke gotische roman van Matthew G. Lewis, gepubliceerd in 1796, en vertelt het tragische verhaal van Broeder Ambrosio in het katholieke Spanje van de zeventiende eeuw. 
 
Bij zijn geboorte werd Ambrosio achtergelaten aan de poorten van het klooster van de Kapucijnen. Hij wordt opgevoed door de broeders en groeit uit tot één van de meeste gekende predikers van Spanje, bewonderd om zijn enthousiasme en gevreesd voor zijn onverzettelijkheid. Overtuigd van deugdzaamheid en gerechtigheid, gelooft broeder Ambrosio dat hij immuun is voor verleiding.  
De komst van een mysterieuze nieuwe leerling monnik brengt zijn overtuiging aan het wankelen en leidt hem naar het pad van de zonde.

 VOD

Bekijk The Monk via video on demand/streaming.

 Trailers

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "The Monk"

The Monk - Bespreking
Bespreking

The Monk

Zeg niet te gauw, het is maar een vrouw. Of: de verleiding schuilt in het kleinste hoekje. Vraag dat maar aan broeder Ambrosio. Verder lezen...

 Andere films nu in de bioscoop...

Emperors of Nothing - Documentaire
7
08 mei 2024

Emperors of Nothing

Documentaire Regie: Cédric GerbehayeEen meeslepende blik op het leven in een Brusselse gevangenis die berucht is om zijn bikkelharde omstandigheden. Via het dagelijkse leven van de mannen en vrouwen die er wonen, onthult de film de kwetsbaarheid en de hoop van een mensheid die zich probeert te verzetten tegen haar eigen ontkenning

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: