Infos

Geregisseerd door : John Maybury
In de zalen vanaf: 26 november 2008
Speelduur: 110 minuten
Genre: Drama, Romantisch
Land : Engeland (2008)
Originele taal: Engels

 Synopsis

Twee gepassioneerde jonge vrouwen delen een band door hun relatie met een charismatische dichter.  
 
De passie en pathos van de legendarische dichter Dylan Thomas wordt verteld door de ogen van zijn jeugdliefde Vera en zijn echtgenote Caitlin. Vera Phillips en Dylan groeiden samen op: tien jaar later komen ze elkaar weer tegen in het woelige London tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vera werkt als zangeres terwijl hij aan de lopende band propaganda pamfletten neerpent om de oorlog tegen het nazisme te rechtvaardigen. De vonk slaat opnieuw over, maar Thomas is ondertussen getrouwd met de avontuurlijke Caitlin. Ondanks hun concurrerende status, sluiten de vrouwen een verrassende vriendschap. Terwijl Caitlin zich in haar eigen buitenechtelijke affaires stort, beseft ze dat Vera met haar man een diepere band deelt.  
 
Vera huwt haar toegewijde aanbidder William Killick, maar wanneer William vertrekt op een gevaarlijke oorlogsmissie, keert Vera terug naar Wales en naar Dylan. Daar gaat haar hart opnieuw een intens gevecht aan met haar verstand.  
 
Getekend door de oorlog keert William terug naar Vera. Hij ontdekt echter dat Vera niet langer de zorgeloze cabaretière is die hij huwde. Het geroddel uit zijn omgeving en Dylan die openlijk de spot drijft met zijn heldenstatus als soldaat, voeden de woede van William. Zijn razernij leidt uiteindelijk tot een dramatische wending die Vera dwingt te kiezen tussen de mannen in haar leven en haar geliefde vriendin.

 Trailers

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

Tiger Stripes
6
24 april 2024

Tiger Stripes

 Regie: Amanda Nell EuMet: Zafreen Zairizal, Deena Ezral, Piqa, Shaheisy Sam,...Zaffan worstelt met de puberteit en ontdekt een angstaanjagend geheim over haar veranderende lichaam. Ondanks haar pogingen om het onvermijdelijke te verbergen, komen haar vrienden achter haar gevaarlijke geheim en keren ze zich tegen haar. Terwijl Zaffan verder in het nauw wordt gegeven door haar... Verder lezen...
Salem
7
24 april 2024

Salem

 Regie: Jean-Bernard MarlinMet: Dalil Abdourahim, Oumar Moindjie,...Djibril is een jonge Comorees die in een probleemwijk van Marseille woont. Hij is lid van de Sprinkhanen en verliefd op Camillla, een Roma-meisje dat lid is van de rivaliserende bende, de Krekels. Wanneer ze hem vertelt dat ze zwanger is, zegt Djibril dat ze abortus moet plegen om een bendeoorlog... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: