Infos

Geregisseerd door : Prachya Pinkaew
In de zalen vanaf: 19 mei 2004
Speelduur: 105 minuten
Land : Thaïland (2003)

 Synopsis

De Bouddha Ong-Bak wordt reeds eeuwenlang vereerd en bewaakt in de tempel van Nong Pradu in Thaïland. Elk jaar opnieuw vieren de inwoners feest voor dit symbool van vrede, die hen ook bescherming biedt.  
 
Op een nacht wordt het hoofd van Ong-Bak gestolen en verkocht in Bangkok. Voor de dorpelingen is dit een slecht voorteken en moet het hoofd kost wat kost worden teruggevonden.  
 
De jonge wees, Ting, die door de monnik Pra Kru werd opgevoed, biedt zich aan als vrijwilliger om op zoek te gaan naar Ong-Bak's hoofd. Als bouddhist opgevoed, beoefent Ting ook een eeuwenoude gevechtsport, Muay Thaï, ook wel "de 9 wapens van het lichaam" genoemd. Als geen ander kent hij dan ook de dodelijke kracht die hier achter schuilt, en weet hij ook dat hij dit enkel mag gebruiken bij extreme situaties.  
 
In Bangkok ontmoet hij George, een kleine schurk, en diens medeplichtige Muay Lek, een meisje met een groot hart. Ting wordt al snel door George gedwongen om deel te nemen aan illegale gevechten georganiseerd door de lokale mafia. Verwikkeld in gevechten en achtervolgingen blijft Ting vastberaden op zoek gaan naar Ong-Bak!

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

Emperors of Nothing - Documentaire
7
08 mei 2024

Emperors of Nothing

Documentaire Regie: Cédric GerbehayeEen meeslepende blik op het leven in een Brusselse gevangenis die berucht is om zijn bikkelharde omstandigheden. Via het dagelijkse leven van de mannen en vrouwen die er wonen, onthult de film de kwetsbaarheid en de hoop van een mensheid die zich probeert te verzetten tegen haar eigen ontkenning

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: