Infos

Originele titel : Ilk Ask
Geregisseerd door : Nihat Durak
In de zalen vanaf: 14 februari 2007
Speelduur: 115 minuten
Genre: Drama
Land : Turkije (2006)
Originele taal: Turks

 Synopsis

Zomer 1990 in een stadje aan de Egeïsche zee.  
 
De leden van de ooit welgestelde en traditierijke familie Arifoglu wonen tegenwoordig met drie generaties onder één dak. Maar de schone schijn van de vrolijke Arifoglu's is bedriegelijk. 
 
Wanneer het hoofd van de familie, de knorrige, oude Arif Arifoglu onverwacht sterft, duikt plotseling zijn al 40 jaar doodgewaande jongste zoon, Asaf, op. Met de terugkeer van Asaf wordt de familie plotseling door haar eigen verleden ingehaald, zodat tientallen jaren van verzwegen geheimen over liefde, verraad en hartstocht hun schaduwen over alle drie de generaties werpen. 
 
Asaf, die in zijn jonge jaren in Korea krijgsgevangen is genomen, moet bij zijn terugkeer vaststellen dat zijn eigen broer met zijn vroegere grote liefde en verloofde Nevin is getrouwd. Zijn familie en vrienden dachten dat hij allang dood was. Diep geschokt door het verlies van zijn liefde verlaat hij vervolgens zijn vaderland met vele onbeantwoorde vragen. 
 
Tot de begrafenis van zijn vader... Maar niet alleen Asaf voelt dat zijn leven hem afgenomen is, en als alle draden samenkomen bij zijn broer Azmi, escaleert de situatie. 
 
EERSTE LIEFDE vertelt op weemoedige manier over de grote liefde en geeft diep inzicht in de (dwaal)wegen waarop dat gevoel ons kan meenemen. Onder de zon aan de Egeïsche zee wordt de toeschouwer herinnerd aan zijn eigen grote liefde, en beseft dat die ene liefde ons een leven lang bij kan blijven.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

Tarot - Horror
2
01 mei 2024

Tarot

Horror Regie: Spenser Cohen & Anna HalbergEen groep studievrienden tracht hun toekomst te achterhalen met behulp van tarotkaarten. Tijdens de lezing overtreden ze op roekeloze wijze een belangrijke regel: gebruik nooit de kaarten van een ander. Hierdoor ontketenen ze onbewust een onuitsprekelijk kwaad dat in de vervloekte kaarten... Verder lezen...
Luca - Animatie Film
6
01 mei 2024

Luca

Animatie Film Regie: Enrico CasarosaTe midden van een prachtige badplaats aan de Italiaanse Riviera volgen we in Pixar's "Luca" een coming-of-age verhaal over een jongen die een onvergetelijke zomer beleeft vol met gelato, pasta en eindeloze scootertochten. Luca deelt deze avonturen met zijn beste vriend Alberto, maar al het plezier... Verder lezen...
Radical
7
01 mei 2024

Radical

 Regie: Christopher ZallaMet: Eugenio Derbez, Daniel Haddad, Jennifer TrefoLeraar Sergio Correa start vol goede moed op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros. Hij ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn en nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren. Zij komen vaak uit moeilijke thuissituaties en behalen de laagste testscores van... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: