Infos

Geregisseerd door : Lucía Cedrón
In de zalen vanaf: 18 juni 2008
Speelduur: 90 minuten
Genre: Drama
Land : Argentinië (2008)
Originele taal: Spaans

 Synopsis

Dit familiedrama verbindt op meeslepende wijze twee turbulente periodes uit de recente Argentijnse geschiedenis: de financiële crisis van 2002 en de dictatuur uit de jaren 1970. 
Wanneer de welgestelde Arturo tijdens de financiële crisis van 2002 wordt gekidnapt en er losgeld wordt geëist bij zijn kleindochter Guillermina, ziet deze zich genoodzaakt om de hulp van haar moeder Teresa in te roepen. Teresa verblijft in ballingschap in Frankrijk en lijkt minder geneigd haar vader te helpen dan haar dochter hoopt. Dankzij een vernuftige mix van heden en verleden wordt langzaam maar zeker duidelijk wat Teresa tegenhoudt. 
Lucía Cedrón heeft met Cordero de Dios een heel persoonlijke en gevoelige film gemaakt, zonder hierbij over te gaan tot overdreven sentimentalisme. De kracht van de film schuilt in het sterke scenario. De manier waarop heden en verleden worden verbonden, boeit en ontroert tegelijk. 
'Cordero de Dios' behandelt in een prachtige spiegelconstructie een voor de maakster hoogstpersoonlijk onderwerp. Haar vader, filmmaker Jorge Cedrón, stierf in de jaren zeventig onder nooit opgehelderde omstandigheden, en ze groeide met haar moeder op in Frankrijk.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The Mother of All Lies - Drama
4
15 mei 2024

The Mother of All Lies

Drama Regie: Asmae El MoudirDe jonge Marokkaanse filmmaakster Asmae El Moudir wil weten waarom ze maar één foto uit haar kindertijd heeft, en waarom het meisje op de foto niet eens zijzelf is. Ze besluit het verleden en zijn mysteries te onderzoeken door een maquette te maken van de wijk Casablanca waar ze opgroeide. Daar... Verder lezen...
Les Tortues - Romantische komedie
6
15 mei 2024

Les Tortues

Romantische komedie Regie: David LambertMet: Olivier Gourmet & Dave JohnsHenri en Thom wonen samen in Brussel en zijn al 35 jaar smoorverliefd, althans zo lijkt het. Sinds Henri met pensioen is als politieagent is er niets meer goed gegaan. Zijn dagen zijn saai en eindeloos, zijn gevoelens vervagen en hun huis is een waar slagveld geworden. Thom is nog steeds verliefd... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: