Robinson Crusoe door de ogen van een Ara - Bespreking Cinema

   - 

nWave Pictures, een Belgische animatiestudio, stelt ons haar nieuwste werk voor, een animatiefilm in 3D, vol ambitie en uistekende Belgische savoir-faire.

Het grote publiek weet dat jammer genoeg te weinig, dat ons klein koninkrijk een animatiestudio huist met een wereldwijde reputatie. Ze slagen er in films te realiseren die zeer dicht bij de Amerikaanse standaarden liggen en dit met 4 keer minder budget. Dit avontuur van Robinson Crusoe is daar ook geen uitzondering op. De beeldkwaliteit en de animaties zijn onberispelijk, plus de film is ingenieus en zit vol leuke vondsten. De illusie is perfect en het is bijna onmogelijk om te zien dat het hier om Belgische makelijk gaat.

Vincent Kesteloot en Ben Stassen herwerken hier een scenario gechreven door een Amerikaan en dat is een belangrijke bijdrage. De personages zijn sympathiek, maar de, desalniettemin gevarieerde, verhaallijn is jammer genoeg voorspelbaar. Een aantal scènes zijn de omweg waard en eentje is zelfs echt indrukwekkend. De kleintjes zullen hun hart kunnen ophalen, de groteren iets minder. Wat zeker is is dat nWave echt in staat is om de concurrentie aan te gaan met grote studios als Disney en Dreamworks.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Robinson Crusoe

Robinson Crusoe

Animatie Film  Regie: Vincent Kesteloot De papegaai Dinsdag woont met een groepje dieren op een paradijselijk eiland. Hij droomt ervan om de rest van de wereld te ontdekken. Na een woeste storm spoelt een vreemd wezen aan op het strand: Robinson Crusoe. Wantrouwig kijken de dieren toe hoe de nieuwkomer het ene rare ding na het andere... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: