Assassination Classroom : moord in het klaslokaal! - Actueel Cinema

   - 

Assassination Classroom, gestart in het magazine « Weekly Shönen Jump » en verder uitgebracht in een twintigtal manga’s en later nog in DVD… we situeren even de context.

Wanneer de inktvissen tanden hebben…

Opgelet… langs de ene kant hebben we Koro, een soort van kruising tussen een mens en een inktvis, beschikkend over een geel lichaam met smiley hoofd, langs de andere kant hebben we de slechtste leerlingen van het elitaire Kunugigaoka college.

Terwijl hij nog maar net zijn kracht bewezen heeft door de Maan praktisch volledig te verwoesten eist Koro de leerkracht te worden van deze slechte leerlingen. Zijn doel is dubbel : hen zo veel mogelijk bijbrengen en een andere missie… hij geeft hen één jaar de tijd om hem om te brengen, of de Aarde zal verwoest worden. Maar hoe kan iets dat aan een Mach 20 snelheid reist en bovennatuurlijke intelligentie bezit verwoest worden ?

Voeg aan deze plot nog een paar complotten toe, een opdracht van een aantal professionele moordenaars, veel humor – soms hele vettige, zoals we het graag hebben – en ritme, en u bekomt een heerlijke cocktail, licht (20 minuten per aflevering) en makkelijk verteerbaar.

Tot op heden kan u genieten van 2 seizoenen animé (beschikbaar op Netflix) en 2 live action films, dit jaar vertoond op het BIFFF.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: