Johan Heldenbergh krijgt rol in een Franse film - Actueel Cinema

   - 

De Vlaamse acteur en film- en theaterregisseur Johan Heldenbergh zal binnenkort meespelen in een film die in Frankrijk wordt opgenomen. Dat meldt Cinevox op zijn website. De opnames van de film, een sociaal drama, zullen begin volgend jaar in Straatsburg en Parijs plaatsvinden.

 Johan Heldenbergh speelde de voorbije jaren in enkele erg succesvolle Vlaamse films mee zoals "De helaasheid der dingen" (2009), "Hasta la vista" (2011) en "The Broken Circle Breakdown" (2012). Vooral die laatste film doet het fantastisch in Frankrijk, stelt Cinevox vast. De toonaangevende filmwebsite Allociné zette "The Broken Circle Breakdown" zelfs op nummer één in de lijst van de films die je als kijker moet zien, en het publiek gaat massaal kijken. Met het gevolg dat ook de acteurs worden opgemerkt.

Zodoende heeft Johan Heldenbergh nu een rol te pakken in Frankrijk. Hij zal samen met Reda Kateb en Ludivine Sagnier in de misdaadfilm "La Résistance de l'Air" te zien zijn. "Ja, ik spreek Frans in de film", zegt Heldenbergh. "Maar het is de bedoeling dat ik een Duitser of een Nederlander ben, dat wordt niet gespecificeerd. Ik moet perfect Frans spreken, maar er mag een accentje bij. Maar dat schrikt me niet af. Ik heb tenslotte al veel in het Frans gespeeld op het theater." Over de rol die hij in de Franse film zal vertolken zegt Heldenbergh: "Eigenlijk speel ik duivel: charme en stout. Heel erg stout. Dat is een toprol. Een droom voor een acteur om dat te spelen." (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: