Joaquin Phoenix is Napoleon in Ridley Scotts adembenemende actiefilm - Actueel Cinema

   - 
Joaquin Phoenix is Napoleon in Ridley Scotts adembenemende actiefilm

Het fascinerende leven van Napoleon Bonaparte, een van de grootste militaire leiders aller tijden, heeft zowel kritiek als bewondering geoogst van academici, politici en zijn eigen onderdanen. Zijn opkomst aan de macht en zijn harde, strategische militaire campagnes beïnvloedden volgende generaties, van Winston Churchill tot Friedrich Nietzsche. Voor regisseur Ridley Scott (Gladiator, Thelma and Louise, Black Hawk Down) was dit het verhaal dat hij al lang naar het witte doek wilde brengen. ‘Napoleon’ draait vanaf woensdag 22 november in de bioscopen!

De film:

Napoleon is een spectaculair fresco over de opkomst en ondergang van keizer Napoleon Bonaparte. De film volgt Bonaparte's meedogenloze verovering van de macht door het prisma van zijn gepassioneerde en gekwelde relatie met Josephine, de grote liefde van zijn leven.

Ridley Scott, auteur van gedenkwaardige epossen, evoceert Napoleons militaire genie en politieke strategieën en ensceneert enkele van de meest indrukwekkende gevechtsscènes ooit gefilmd.

‘Napoleon’ toont de reünie van Ridley Scott en Joaquin Phoenix, die Commodus speelde in Gladiator. De regisseur geeft toe dat hij na het zien van Joaquins Academy Award®-winnende optreden in 'The Joker' terugdacht aan hun samenwerking bij Gladiator en wist dat hij perfect zou zijn voor de rol: "Ik zag hem en alles kwam weer bij me terug - de manier waarop we werkten aan Gladiator en de reis die hij maakte met dat personage, en ik dacht: “Jongen, hier komt Napoleon””. De filmmaker vergiste zich niet: de prestatie van de acteur is gewoonweg adembenemend. Hij schittert tegenover Vanessa Kirby, die de flamboyante Josephine met zwier speelt.

‘Napoleon’ is een krachtige actiefilm boordevol gevechten en weelderige veldslagen. Het is een grandioos verhaal over macht en obsessie. Spectaculair en weelderig, het is een van die geweldige films die je gewoon in de bioscoop moet zien.

‘Napoleon’ gaat op 22 november in de bioscoop in première. Kom meer te weten over het schema van de film in bioscopen bij jou in de buurt.

 

 Meningen

 Ook te zien op "Ridley Scott" en "Joaquin Phoenix"...

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Napoleon

Napoleon

Historische film  Regie: Ridley Scott Met: Joaquin Phoenix; Vanessa Kirby Napoleon is een epische actiefilm die de opkomst en ondergang volgt van de Franse keizer Napoleon Bonaparte, gespeeld door Oscar®-winnaar Joaquin Phoenix. Tegen een adembenemende achtergrond, georkestreerd door de legendarische regisseur Ridley Scott, traceert de film Bonaparte's meedogenloze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: