'Close' van Lukas Dhont wint LUX-publieksprijs van Europees Parlement - Actueel Cinema

   - 
'Close' van Lukas Dhont wint LUX-publieksprijs van Europees Parlement

De film 'Close' van Lukas Dhont is bekroond met de LUX-publieksprijs. De Vlaamse regisseur en scenarist Angelo Tijssens mochten de prijs dinsdag in ontvangst nemen in het Europees Parlement, in aanwezigheid van Parlementsvoorzitter Roberta Metsola.

Dit jaar waren vijf films genomineerd. 'Close' haalde het van Gouden Palm-winnaar 'Triangle of Sadness' van Ruben Östlund, Berlinale-competitiefilm 'Alcarràs' van Carla Simón, 'Burning Days' van Emin Alper en 'Will-o'-the-Wisp' van João Pedro Rodrigues.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...
Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen! - Actueel
Actueel

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen!

Na jaren van ontwikkeling beginnen de opnames van 'Riddick: Furya' in augustus in Europa. Vin Diesel keert officieel terug naar de wereld van Pitch Black en de galactische antiheld Riddick, de sci-fi actiefranchise die van hem een begrip maakte. Verder lezen...
Close

Close

Drama  Regie: Lukas Dhont Met: Eden Dambrine, Gustav De Waele, Emilie Dequenne,... Nadat de intense vriendschap tussen de twee dertienjarige jongens, Leo en Remi, abrupt wordt afgebroken, zoekt Leo vol onbegrip toenadering tot Sophie, de moeder van Remi. CLOSE volgt het parcours van een vriend en een moeder, waarin kwetsbaarheid, identiteit en liefde centraal staan.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: