Hollywood old style in de ring met Netflix op Oscars - Actueel Cinema

   - 

Vier films zijn dit jaar minstens tien keer genomineerd voor de Oscars. "Joker", met Joaquin Phoenix in de hoofdrol, voert de lijst aan met elf. De film wordt van dichtbij gevolgd door "The Irishman", "Once upon a time" en "1917", telkens met tien nominaties. 

Toen Netflix er eerder deze maand niet in slaagde zijn rist aan nominaties voor de Golden Globes te verzilveren, werd hier en daar in de meer conventionele productiehuizen van Hollywood waarschijnlijk wel eens gegniffeld. Maar de streamingdienst is klaar voor een nieuwe strijd: met 20 nominaties én twee films, "The Irishman" van Martin Scorsese en "Marriage Story" van Noah Baumbach, in de categorie beste film. "Joker" is de meest genomineerde film. Onder andere voor beste film en voor beste acteur, met Phoenix in de rol van de mislukte komiek Arthur Fleck die transformeert in de gezworen vijand van Batman. Twee weken geleden won de acteur al een Golden Globe voor beste acteur.

In totaal zijn er negen films genomineerd in de categorie bete film: ook de winnaar van de Golden Globes "1917" is erbij, naast "Ford v Ferrari", "Jojo Rabbit", "Little Women", "Once Upon a Time in Hollywood" en "Parasite". Die laatste film van de Zuid-Koreaan Bong Joon-ho won eerder in Cannes de Gouden Palm en de Golden Globe voor beste niet-Engelstalige film én hij is ook genomineerd in de categorie beste internationale film, tot vorig jaar de categorie beste niet-Engelstalige film. Ook dit jaar zal er geen officiële presentator zijn op de uitreiking van de Oscars. De organisatie trekt daarmee de lijn door van de laatste editie. (Belga / Belga)

© Shutterstock

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: