Hakbijl uit huiveringwekkende scène van 'The Shining' geveild voor vier keer geschatte waarde - Actueel Cinema

   - 

Een memorabele scène uit de al even memorabele film van Stanley Kubrick: de hakbijl die door de deur van de hotelbadkamer klieft, waarna Jack Nicholson door de spleet de woorden 'Here's Johnny!' roept. Die iconische scène heeft de waarde van de bijl in kwestie de lucht ingejaagd, want het voorwerp ging deze week onder de hamer voor zo'n 170.000 pond, of 191.000 euro. 

Naar verluidt verkeerde de bijl nog in prima staat toen het dinsdag onder de hamer ging op een speciale veiling voor "entertainment memorabilia" in Londen. De geschatte waarde lag vooraf tussen de 40.000 en 60.000 Britse pond, maar na een biedingsstrijd ging de bijl voor bijna het vierdubbele onder de hamer. Een crewlid van de horrorklassieker 'The Shining' kocht de bijl destijds toen de opnames achter de rug waren op een veiling van de filmrekwisieten, omdat hij een bijl nodig had om thuis hout te hakken. Uiteindelijk werd het gereedschap nooit gebruikt, waardoor hij in uitstekende staat bleef. Hij bevat wel enkele krassen, opgelopen tijdens de ellenlange opnamedagen waarvoor Kubrick bekend was.

Eerder dit jaar raakte bekend dat de release van 'Doctor Sleep', de sequel op 'The Shining', met drie maanden vervroegd werd. De film komt in de Belgische zalen op 30 oktober van dit jaar. Doctor Sleep is ook in boekvorm het vervolg van Stephen King op The Shining, zijn bestseller uit 1977. De hoofdrol in de film is weggelegd voor Ewan McGregor, die het nu volwassen jongetje uit 'The Shining' speelt, Danny Torrance. Mike Flanagan ('The Haunting of Hill House') zit in de regiestoel. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: