Filmografie William Mapother

Biografie

Jr. William Reibert Mapother (Louisville, 17 april 1965) is een Amerikaans acteur. Hij werd samen met alle acteurs van de misdaad-dramafilm In the Bedroom genomineerd voor een Screen Actors Guild Award. Hij maakte in 1989 zijn film- en acteerdebuut in Born on the Fourth of July. Mapother is een neef van Tom Cruise. 
 
Mapothers eerste filmverschijning kwam acht jaar na die van zijn drie jaar oudere neef Cruise, in een titel waarin die de hoofdrol speelde. Sindsdien verschenen ze ook samen in Magnolia, Mission: Impossible II, Vanilla Sky en Minority Report. Daarnaast verscheen Mapother in meer dan vijftien andere films en in verschillende televisieseries. Doorgaans was dat als een personage dat één of twee afleveringen verscheen. In Lost was hij daarentegen van 2005 tot en met 2009 in tien afleveringen te zien als Ethan Rom.

Filmografie William Mapother

Nieuws over William Mapother

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: